Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη

Από την πρόσφατη σύσκεψη σωματείων στην Αθήνα
Από την πρόσφατη σύσκεψη σωματείων στην Αθήνα
Σε 24ωρη απεργία προχωρά τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τα ταξικά σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα, σε μία μέρα κοινής δράσης για την υπεράσπιση της δουλειάς, των μισθών και των δικαιωμάτων μας!», τονίζει το Συνδικάτο. Η απόφαση για την οργάνωση μέρας δράσης στις 2 Νοέμβρη είχε παρθεί σε σύσκεψη οκτώ κλαδικών συνδικάτων, έντεκα επιχειρησιακών σωματείων και μίας Επιτροπής Αγώνα στην Αθήνα.

«Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας», σημειώνει το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής. «Το τουριστικό θαύμα και η μεγάλη ανάπτυξη στον κλάδο χτίστηκαν πάνω στα τσακισμένα μας δικαιώματα, στην κατάργηση του 8ωρου, στις μειώσεις μισθών και την υπονόμευση των Συλλογικών μας Συμβάσεων, με τη βούλα της προηγούμενης κυβέρνησης. Σήμερα η ΝΔ, με τις επευφημίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, νομοθετεί αβέρτα, στο όνομα της πανδημίας και της κρίσης, όλα τα εργαλεία για την ακόμη μεγαλύτερη "ευελιξία", τους ακόμη χαμηλότερους μισθούς, την απελευθέρωση απολύσεων», υπογραμμίζει το Συνδικάτο. Οπως εξηγεί, τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να νομιμοποιήσουν την κλοπή που έκαναν τόσα χρόνια οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε Επισιτισμό και ξενοδοχεία, «δηλαδή το 7ήμερο, τα 12ωρα, τα απλήρωτα ρεπό και υπερωρίες, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων». Οσον αφορά την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει πως για την κυβέρνηση και την εργοδοσία «είναι κόστος και εμπόδιο στα κέρδη τους».

«Ολοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, από όλες τις ειδικότητες, μπορούμε με τον κοινό αγώνα, με την ενιαία κλαδική μας οργάνωση, να τους μπλοκάρουμε τα σχέδια», είναι το κάλεσμα που απευθύνει το Συνδικάτο μπροστά στη μέρα δράσης και την απεργιακή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ