Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις στο Λονδίνο

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Συνεχίζονται οι σύνθετες διαπραγματεύσεις Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) και ΕΕ, μετά τις «κατηγορηματικές» πρόσφατες δηλώσεις και των δύο πλευρών για «αδιέξοδο» και «τερματισμό των συνομιλιών». Οι δύο πλευρές, επιχειρώντας να θωρακίσουν τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των μονοπωλιακών τους ομίλων, εμφανίστηκαν ...και πάλι έτοιμες για νέο γύρο συναντήσεων σήμερα στο Λονδίνο.

Θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον επικεφαλής των διαπραγματευτών της Κομισιόν, Μισέλ Μπαρνιέ, και τον επικεφαλής διαπραγματευτών του ΗΒ, Ντέιβιντ Φροστ. Η επικοινωνία αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 2 μ.μ. (ώρα Λονδίνου).

Ο Μπαρνιέ δήλωσε χτες ότι μια νέα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία είναι «εφικτή» εάν και οι δύο πλευρές εργαστούν σκληρά για να ξεπεράσουν τα δύσκολα σημεία τις επόμενες μέρες.

Οι εξελίξεις αυτές κάνουν Βρετανούς και άλλους Ευρωπαίους αναλυτές να παρομοιάζουν τις διαπραγματεύσεις με «παρτίδα σκληρού πόκερ», με την επισήμανση πως οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία έως το τέλος Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ