Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Νέο κύμα αστυνομικής βίας

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Εκρυθμη κατάσταση διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα στο Λάγκος της νότιας Νιγηρίας, εξαιτίας νέου κύματος αστυνομικής βίας σε βάρος διαδηλωτών, που εδώ και βδομάδες απαιτούν τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας των Μονάδων Κατά της Κλοπής (SARS), που διακρίνονται για τη βαναυσότητά τους.

Το βράδυ της Τρίτης, σε διαδήλωση έξω από τα διόδια της πλούσιας συνοικίας του Λάγκος, Λέκκι, υπήρξε νέα επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών, κάτι που οξύνει ακόμα περισσότερο την οργή των διαδηλωτών, στην πλειοψηφία τους νέων. Αντιδράσεις εκφράζονται και από επιφανείς Νιγηριανούς που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, όπως ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γ., Οντιον Τζουντ Ιγάλο.

Ευκαιρία να εκφράσουν δήθεν τη συμπαράστασή τους στη νεολαία της Νιγηρίας βρήκαν ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν και η Χίλαρι Κλίντον, που έκαναν έκκληση στον Νιγηριανό Πρόεδρο, Μουχαμάντου Μπουχάρι, να σταματήσει τη βία. Επίσης Ευρωπαϊκή Ενωση και ΟΗΕ καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια.

Αργότερα, χτες, η κυβέρνηση της πολιτείας Λάγος ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για πυροβολισμούς διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ