Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ
Διαμαρτυρία τη Δευτέρα για την εφαρμογή της ΣΣΕ

Σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 26/10, στη 1 μ.μ., στη ΓΣΕΒΕΕ, καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής απαιτώντας την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης. Οπως καταγγέλλει, οι εργοδότες στον Επισιτισμό (εστιατόρια, καφετέριες, κέτερινγκ) «επιβάλλουν μισθούς πείνας σε συνθήκες γαλέρας, ενώ ταυτόχρονα δεν εφαρμόζουν ούτε τη Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει οι ίδιοι μέσω των εργοδοτικών τους οργανώσεων».

«Οσοι δουλεύουμε σε εστιατόρια και καφέ, καλούμαστε να επιλέξουμε την ανεργία ή τα 10ωρα και 6ήμερα με μισθούς πείνας. Πολλοί κάνουμε δύο δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, χωρίς ένσημα, βάζοντας από την τσέπη μας τις βενζίνες και τη συντήρηση των οχημάτων, τα ατομικά μέτρα προστασίας κ.ο.κ.», σημειώνει. «Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε ως σκλάβοι! Διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα!», καταλήγει το Συνδικάτο και καλεί στην κινητοποίηση.

Παράλληλα, το Συνδικάτο προετοιμάζει την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα 2/11, συμμετέχοντας στη μέρα δράσης που είχε αποφασίσει η σύσκεψη οκτώ κλαδικών συνδικάτων, έντεκα επιχειρησιακών σωματείων και μίας Επιτροπής Αγώνα στην Αθήνα. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Ενώνουμε τη φωνή μας με τα ταξικά σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα, σε μία μέρα κοινής δράσης για την υπεράσπιση της δουλειάς, των μισθών και των δικαιωμάτων μας!», τονίζει το Συνδικάτο.

Εξορμήσεις και συζήτηση με τους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των κινητοποιήσεων το Συνδικάτο προχωρά σε περιοδείες σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα με βάση το εξής πρόγραμμα: Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 μ. στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» στο Σύνταγμα και στις 5.30 μ.μ. σε επισιτιστικά καταστήματα στο Περιστέρι.

Αύριο Σάββατο 24/10, σε επισιτιστικά μαγαζιά στις 11 π.μ. στη Λούτσα, στις 5.30 μ.μ. στου Ζωγράφου, στις 6 μ.μ. στη Φιλαδέλφεια και στις 8.30 μ.μ. στο Αιγάλεω. Την Κυριακή 25/10, στις 10 π.μ. στα επισιτιστικά μαγαζιά σε Πλάκα - Θησείο - Μοναστηράκι, την ίδια ώρα σε ξενοδοχεία στη Λ. Συγγρού και στις 6 μ.μ. στα επισιτιστικά μαγαζιά στην Αγία Παρασκευή. Την Τρίτη 27/10, στις 12 μ. στο «Hilton» και σε ξενοδοχεία σε Ομόνοια και Μεταξουργείο. Την Τετάρτη 28/10, στις 12 μ. στο «Novotel» και την Πέμπτη 29/10, στις 11 π.μ., στα ξενοδοχεία της Μιχαλακοπούλου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» νομού Αττικής καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη αύριο, Σάββατο 24/10, στις 5 μ.μ., στη Λούτσα (Σπετσών 9).

Τη σύγκληση ανοιχτής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων ζητά η «Ταξική Ενότητα», με θέμα την οργάνωση του αγώνα «για την αξιοπρεπή επιβίωση όλων μας τον χειμώνα και την εργασία μας με συγκροτημένα δικαιώματα την επόμενη σεζόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ