Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Η κυβέρνηση βάζει «δολώματα» για να ξεμπερδέψει με τους αγώνες

Ανακοίνωση - κάλεσμα στους εργαζόμενους από το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας

Από την απεργιακή συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο
Από την απεργιακή συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο
Την κλιμακούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, μέσα από ρουσφετολογικές προαγωγές, προκειμένου να εφαρμόσει τους διαλυτικούς σχεδιασμούς της, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, καλώντας παράλληλα σε ετοιμότητα για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΛΑΡΚΟ έχουν σχεδιάσει και επιδιώκουν από την πρώτη στιγμή τη διάσπαση των εργαζομένων ανά εργοτάξιο, ανά ηλικία, ανά καθεστώς εργασίας. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο αν μας διασπάσουν θα μπορέσουν να περάσουν το κλείσιμο και τις απολύσεις», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

Σημειώνει επίσης πως οι προαγωγές σε ένα εργοστάσιο που οι ίδιοι οδηγούν στο κλείσιμο εξυπηρετούν την τακτική της κυβέρνησης να διαμορφώσει την αντίληψη ότι «όποιος είναι μαζί μας θα βολευτεί και την επόμενη μέρα». Να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από το κύριο - που είναι ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να ανακοινωθεί το περίφημο «αντικοινωνικό πακέτο», που θα στείλει τους εργαζόμενους στην ανεργία - και να διασπάσει την ενότητά τους ενάντια στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και στις απολύσεις των εργαζομένων, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ενιαίας λειτουργίας εργοστασίου και μεταλλείων.

«Το κύριο είναι οι εργαζόμενοι να μην αποπροσανατολιστούν με τα προβοκατόρικα ρουσφέτια και να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η διάσπαση. Μόνο αν συνεχίσουμε τον αγώνα η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιό της, θα διασφαλιστούν η εργασία μας και τα δικαιώματά μας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Σαν τις τελευταίες ρουσφετολογικές - προβοκατόρικες προαγωγές έκαναν πολλές μέχρι σήμερα, σύγχυσαν αρκετές φορές τους εργαζόμενους. Θα κάνουν κι άλλες όσο οι εργαζόμενοι ασχολούνται με αυτές (...) Ετσι κι αλλιώς δεν πληρώνουν κάτι για αυτό, χωρίς χρήματα προάγουν. Στο ταμείο ανεργίας όμως δεν υπάρχει διευθυντής και εργάτης. Ολοι παίρνουμε το ίδιο. Θα κάνουν κι άλλες, έτσι έκαναν μια ζωή για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη μαζική διεκδίκηση, και αυτοί απαξίωναν τη ΛΑΡΚΟ με την ησυχία τους».

Τονίζει επίσης: «Κατά τη γνώμη μας το σωματείο της ΛΑΡΚΟ οφείλει να πετάξει τη ρετσινιά από πάνω του. Ολοι οι συνδικαλιστές οφείλουν να καταδικάσουν αυτήν την τακτική ομόφωνα και γραπτώς. Πάνω απ' όλα προέχει η ενότητα των εργαζομένων. Σε κλειστή ΛΑΡΚΟ δεν υπάρχουν επιστάτες, εργοδηγοί, προϊστάμενοι. Υπάρχει μόνο η απόγνωση».

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει προς εργαζόμενους: «Μην αποπροσανατολίζεστε. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του εγκληματικού σχεδίου τους. Τώρα η κυβέρνηση βιάζεται να μας ξεφορτωθεί με τη συναίνεσή μας. Επιδιώκει να "τσιμπήσουμε" στο περιβόητο "αντικοινωνικό πακέτο". Επιδιώκει είτε να πέσουμε με τα μούτρα πάνω σε αυτό, είτε να το πάει κατευθείαν για ψήφιση και να μας το παρουσιάσει ως δεδομένο, γιατί νομίζει ότι έτσι θα μας πιάσει στον ύπνο».

Και καταλήγει: «Γελιέται. Είμαστε όρθιοι, μας στηρίζουν χιλιάδες συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουμε. Είμαστε σε ετοιμότητα. Προετοιμαζόμαστε για κάθοδο στην Αθήνα είτε αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να πάει για ψήφιση το "αντικοινωνικό πακέτο", είτε με το που θα ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ