Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κατήγγειλε στον ΟΗΕ την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Τους πολέμους που έχουν προκαλέσει οι ΗΠΑ την τελευταία 20ετία κατήγγειλε χτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Οπως σημείωσε, οι ΗΠΑ ευθύνονται για τουλάχιστον οκτώ πολέμους, το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων και τον εκτοπισμό άνω των 37.000.000 από τις εστίες τους σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Φιλιππίνες.

Κατήγγειλε τις ΗΠΑ πως σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποίησαν το τετριμμένο «επιχείρημα» περί δήθεν «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», κατηγορώντας τες για την πρόκληση ενός «πρωτοφανούς εξτρεμισμού».

Στη διάρκεια της διαδικτυακής Συνόδου Κορυφής που διοργάνωσε ο ΟΗΕ για την 75η επέτειό του ο Ζαρίφ κάλεσε τους ομολόγους του από τις 193 χώρες - μέλη να σταματήσουν τις πολιτικές των ΗΠΑ λέγοντας: «Ηρθε η ώρα να το αλλάξουμε αυτό». Κάλεσε μάλιστα τις χώρες - μέλη του ΟΗΕ «να επαναδεσμευτούν μαζί ενάντια στη μονομέρεια και τον πόλεμο».

  • Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε χτες ότι αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες σύνοδοι με φυσική παρουσία μετά τη διάγνωση πέντε κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε διπλωματική αποστολή κράτους - μέλους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ