Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέος εκπαιδευτικός νόμος

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Νόμος του αμερικανικού κράτους είναι από χτες το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του Τζορτζ Ουόκερ Μπους «Κανένα Παιδί Πίσω»...

Ο νέος νόμος που μέλλει να εφαρμοστεί από τη σχολική χρονιά 2005-06 αναμένεται να προκαλέσει σαρωτικές αλλαγές στο ομοσπονδιακό εκπαιδευτικό σύστημα των δύο πρώτων βαθμίδων. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ξένα πρακτορεία, ο νέος νόμος για την παιδεία προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

- Την καθιέρωση ετήσιων γραπτών εξετάσεων σε ανάγνωση και μαθηματικά για τους μαθητές της τρίτης έως όγδοης τάξης. Στις τελευταίες τρεις τάξεις του δημοτικού οι μαθητές θα υποβάλλονται σε εξετάσεις και στο μάθημα των επιστημών.

- Τα δημόσια σχολεία που αποτυγχάνουν να βελτιώσουν τις αποδόσεις των μαθητών τους σε δύο συναπτά σχολικά έτη θα λάβουν περισσότερη ομοσπονδιακή βοήθεια. Ομως, εάν οι βαθμολογικές αποδώσεις των μαθητών δε βελτιωθούν, τότε οι μαθητές χαμηλόμισθων οικογενειών θα έχουν τη δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας ή μεταγραφής τους σε άλλο δημόσιο σχολείο. Εάν η απόδοση ενός σχολείου παραμένει χαμηλή επί έξι συναπτά έτη, τότε θα γίνουν αλλαγές στο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του.

- Τα σχολεία θα πρέπει να αυξήσουν τα ποσοστά των μαθητών με ικανότητα σε ανάγνωση και μαθηματικά σε ποσοστό 100% μέσα σε μία 12ετία, αλλά και να συρρικνώσουν τα κενά στις αποδόσεις φτωχών και πλουσίων ή λευκών και έγχρωμων μαθητών.

- Υπό προϋποθέσεις, οι γονείς των μαθητών θα έχουν τη δυνατότητα λήψης ειδικών κουπονιών προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.

- Ζητείται από τις πολιτείες να εξασφαλίσουν σε περίοδο τεσσάρων χρόνων πως όλοι οι δάσκαλοι έχουν τα κατάλληλα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να ασκήσουν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

- Καθιερώνονται ετήσιοι μαθητικοί έλεγχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ