Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Νέες κυρώσεις ζητά από την ΕΕ η αντιπολίτευση

ΜΙΝΣΚ.--

Ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις ενάντια στον Πρόεδρο, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και οι συλλήψεις διαδηλωτών, η ηγέτης της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να επιβάλουν στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις στους υποστηρικτές του Λουκασένκο, κάνοντας λόγο για «έξαρση της αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αστυνομία στο Μινσκ έκανε χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και χειροβομβίδων κρότου και λάμψης για να διαλύσει διαδηλωτές το περασμένο Σαββατοκύριακο. Από την πλευρά τους, οι ΕΕ και ΗΠΑ στηρίζουν την αντιπολίτευση και προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κατάσταση ώστε να αυξήσουν την επιρροή τους στη Λευκορωσία.

Η Τιχανόφσκαγια, που βρίσκεται από το καλοκαίρι στη Λιθουανία, προέτρεψε την ΕΕ - πέρα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα - να κινηθεί προς «στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις εναντίον προσώπων και ατόμων που συνεργάζονται με τον Λουκασένκο».

Η Ρωσία δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για διάλογο, είπε η Τιχανόφσκαγια, προσθέτοντας ότι κατανοεί πως η Μόσχα δεν είναι πλέον ενθουσιώδης υποστηρικτής του Λουκασένκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ