Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Καταγγέλλει πιέσεις για να αναγνωρίσει το Ισραήλ

Τις διαφωνίες που παραμένουν μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, ενός άλλοτε στενού τους συμμάχου στη Νότια Ασία, αναδεικνύουν οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Ιμράν Καν ότι η χώρα του δεν εξετάζει τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, αν δεν προηγηθεί διευθέτηση του Παλαιστινιακού.

Σε συνέντευξή του ο Καν είπε πως η κυβέρνησή του δέχεται πιέσεις για να αναγνωρίσει το Ισραήλ, αναφέροντας μάλιστα ότι «η πίεση οφείλεται στο βαθύ αντίκτυπο που έχει το Ισραήλ για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ήταν πραγματικά πολύ έντονο στη διάρκεια της θητείας Τραμπ». Πρόσθεσε ότι αναμένονται και οι επιλογές της νέας αμερικανικής κυβέρνησης Μπάιντεν, ως προς και το Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι «το πραγματικό ζητούμενο είναι η στάση έναντι του Ισραήλ. Απομένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα».

Σημειωτέον, σε ερώτηση για «παρεμβάσεις» που το Ισλαμαμπάντ δέχεται από άλλες αραβικές χώρες ως προς τις σχέσεις του με το Ισραήλ, ο Καν απάντησε: «Αφήστε το αυτό το θέμα. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να πούμε. Εχουμε καλές σχέσεις μαζί τους...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ