Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Στις πύλες των νοσοκομείων το αυριανό αγωνιστικό ραντεβού

Σε συμβολικές αγωνιστικές παρεμβάσεις στις πύλες των νοσοκομείων, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας, προχωρούν αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σήμερα καλεί σε σύσκεψη στη 1 μ.μ., στο προαύλιο, όλους τους εργαζόμενους στους οποίους δεν εγκρίθηκε άδεια ειδικού σκοπού ή ευπαθούς ομάδας, παρότι εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις. Για αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο» καλεί και σήμερα και αύριο στις 10 π.μ. το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου, αναδεικνύοντας τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: Πλέον λειτουργεί μόνο μία Πνευμονολογική κλινική, σε περίοδο εποχικής έξαρσης των νοσημάτων του αναπνευστικού. Οι υπόλοιπες έχουν μετατραπεί σε κλινικές Covid. Η γενική εφημερία έκλεισε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα άλλα νοσοκομεία, που θα επωμιστούν το βάρος. Η νέα ΜΕΘ άνοιξε όπως όπως, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, με δεκάδες μετακινήσεις από άλλα τμήματα, με γιατρούς και νοσηλευτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν καμία εμπειρία σε μονάδα. Το Βρογχολογικό αναστέλλει τη λειτουργία και το χειρουργείο φυτοζωεί. Οι βάρδιες στα τμήματα βγαίνουν οριακά και τα χρωστούμενα ρεπό μαζεύονται. Παράλληλα, το Σωματείο προβάλλει το αίτημα να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί αύριο σε διαμαρτυρία στις 9 π.μ. στην πύλη και στη συνέχεια στη διοίκηση, τονίζοντας ότι «η ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού συνεχίζεται ακάθεκτη».

Στη Θεσσαλονίκη οι υγειονομικοί θα πραγματοποιήσουν συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες όλων των νοσοκομείων.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ οργανώνει διαμαρτυρία αύριο στις 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας καλεί επίσης αύριο, στις 11 π.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες οργανώνονται στα Νοσοκομεία Πρέβεζας (10.30 π.μ.) και Χίου (10.30 π.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ