Σάββατο 28 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 29 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ
Η απεργία έστειλε μήνυμα: Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν υποκύπτουν

«Η καθολική συμμετοχή στην απεργία έστειλε για ακόμη μία φορά το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν υποκύπτουν», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» στο ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, καλώντας τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν με ενότητα τον πολύμηνο αγώνα τους.

«Η επιτυχημένη απεργία στις 26 Νοέμβρη έγινε σε μια χρονική περίοδο όπου ξεκίνησε η τελική φάση εκποίησης της ΛΑΡΚΟ», σημειώνουν αναφορικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν περάσει στα χέρια του ειδικού εκκαθαριστή και τονίζουν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αναδεικνύει ξεκάθαρα πως η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ «παίζεται στα ζάρια» και «το οριστικό κλείσιμο είναι στο τραπέζι».

«Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί να ενημερώσει το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους», σημειώνει το ΕΑΜ και προσθέτει ότι «αξιοποιούν την πανδημία του κορονοϊού που είναι υπεύθυνη για την ανεξέλεγκτη κατάσταση και μας "θάβουν ζωντανούς"». Υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Αμεσα θα πρέπει να συζητήσουν τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, να ενημερωθούν καλά οι εργαζόμενοι, να παρθούν αποφάσεις, να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Σημειώνουν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση να διασφαλίσει την ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και τονίζουν: «Θα της το επιβάλουμε εμείς. Στο ζόρισμα που έχει πανελλαδικά, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα τη δική τους ανεξίτηλη συμβολή. Από δω και πέρα θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα. `Η θα περάσουν τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση, που οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και στην ανεργία όλους τους εργαζόμενους ή θα βγούμε νικητές υπερασπίζοντας το μεροκάματο, τα δικαιώματά μας, τη συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Και μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Καμία αναμονή. Ολοι στον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ