Σάββατο 28 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 29 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΠΗ
«Κόψτε το ρεύμα λίγο αργότερα γιατί τώρα κάνει το παιδί τηλεκπαίδευση»!

Μια δραματική ιστορία που μοιράστηκε υπάλληλος σε συνεργείο διακοπών και επανασυνδέσεων ρεύματος αναδείχτηκε την Παρασκευή από τοπικό μέσο της Κομοτηνής.

Οπως αναφέρεται, εργαζόμενος βρέθηκε σε λαϊκό σπίτι σε οικισμό της Ροδόπης μετά από εντολή αποκοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, και εκεί ο πατέρας της οικογένειας τον παρακάλεσε να το κάνει μία ώρα μετά, γιατί το παιδί του έκανε τηλεκπαίδευση. «Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψτο. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα Μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα», μεταφέρει χαρακτηριστικά τα λόγια του πατέρα ο εργαζόμενος.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ απαιτεί να μη μείνει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και σύνδεση στο διαδίκτυο.

«Το πρόσφατο συμβάν (...) δείχνει από τη μία την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόζει όλη αυτήν την περίοδο του γενικευμένου lockdown με ελλιπή μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και από την άλλη τη σταθερή προσήλωση, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων για πλήρη εμπορευματοποίηση του ρεύματος, συνολικότερα της Ενέργειας, αλλά και άλλων αγαθών όπως το νερό κ.λπ.», σημειώνει η ΤΕ Ροδόπης.

Η Τομεακή Επιτροπή του Κόμματος απαιτεί από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι, είτε είναι ενταγμένοι στα πενιχρά μέτρα στήριξης, αλλά και να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να υψώσουν τείχος προστασίας της λαϊκής οικογένειας απέναντι στις διακοπές ρεύματος κ.λπ., οργανώνοντας την πάλη και την αλληλεγγύη τους μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ