Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
Περιπλέκεται το θέμα με τις συνθήκες του θανάτου του

Μέρα με τη μέρα περιπλέκεται το κουβάρι των πληροφοριών σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, Ντιέγκο Μαραντόνα.

Θυμίζουμε ότι ήδη από τις 25/11, όταν ο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μπουένος Αϊρες σε ηλικία 60 ετών, με επίσημη αιτία το καρδιακό επεισόδιο και ενώ ανάρρωνε από επέμβαση στον εγκέφαλο στην οποία είχε υποβληθεί λίγες βδομάδες πριν, από το συγγενικό του περιβάλλον και τον Ματίας Μόρλα, δικηγόρο και προσωπικό του φίλο, διατυπώθηκαν καταγγελίες για ιατρική αμέλεια και για συνθήκες ελλιπούς φροντίδας του Μαραντόνα κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Μάλιστα, οι αρχές της Αργεντινής ξεκίνησαν έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και στο επίκεντρό της βρίσκεται ο μέχρι πρότινος προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε.

Τώρα έρχονται να προστεθούν καινούργιες αποκαλύψεις. Ο Ροδόλφο Μπακέ, δικηγόρος της νοσοκόμας Νταιάνα Μαδρίδ, η οποία ήταν στο σπίτι την ώρα του θανάτου του Μαραντόνα, αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε ο Μαραντόνα τις τελευταίες μέρες της ζωής του και κατηγόρησε τον Λούκε και την ψυχίατρο Αουγκουστίνα Κοσάτσοφ για σοβαρές αμέλειες. Παράλληλα, δημοσίευμα της ιταλικής «Corriere de la Sera», αναφερόμενο ειδικότερα στις συνθήκες διαβίωσης του Μαραντόνα κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε ό,τι αφορά την ιατρική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ