Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE
Νέες αλλαγές από τη FIBA

Σε μία ακόμα αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του φετινού Basketball Champions League προχώρησε η FIBA, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και οι οποίες επηρεάζουν και τις αθλητικές διοργανώσεις.

Οπως ανακοινώθηκε, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, αντί για διπλούς αγώνες νοκ άουτ οι 16 ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση θα συμμετάσχουν σε δεύτερη φάση ομίλων. Συγκεκριμένα, θα σχηματιστούν 4 όμιλοι με 4 ομάδες έκαστος, η κάθε ομάδα - όπως και στην πρώτη φάση - θα δώσει 6 αγώνες (3 εντός και 3 εκτός έδρας) και οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα προκριθούν στο Φάιναλ 8, που θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι και στην περσινή διοργάνωση ο νικητής αναδείχθηκε μέσα από Φάιναλ 8, το οποίο διεξάχθηκε το Σεπτέμβρη στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο καλύτερα γινόταν η διοργάνωση, που λόγω πανδημίας είχε διακοπεί στην προημιτελική φάση.

Στο φετινό Champions League εκπροσωπούν την Ελλάδα η ΑΕΚ, που βρίσκεται στην κορυφή του 3ου ομίλου με 3 νίκες και καμία ήττα, και το Περιστέρι, που έχει απολογισμό 1-1 στον 5ο όμιλο, με αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ