Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
«Βολές» για το κλείσιμο των κολυμβητηρίων

Το άνοιγμα των κολυμβητηρίων και την επιστροφή της δράσης στα αγωνίσματα με ευλαβική τήρηση των μέτρων που ορίζουν οι ειδικοί ζήτησε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84». Σχολίασε μεταξύ άλλων την επιμονή της πολιτείας να μην επιτρέπει τη λειτουργία των κολυμβητηρίων, παρά τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι με την κολύμβηση δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός.

Παράλληλα, καυτηρίασε εκ νέου τον διαχωρισμό που γίνεται βάσει των κυβερνητικών ανασταλτικών μέτρων ανάμεσα στον επαγγελματικό αθλητισμό, που συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του, και τον ερασιτεχνικό, που είναι σε καραντίνα. Μιλώντας για τις συνέπειες που βιώνουν οι αθλητές και τα σωματεία στα αθλήματα του υγρού στίβου, έκανε λόγο για «καταστροφή των σωματείων» από τη νέα αναστολή δράσης στο χώρο του υγρού στίβου.

Οπως επεσήμανε, σε όλες τις προηγμένες στα αθλήματα της πισίνας χώρες γίνονται κανονικά τα πρωταθλήματα πόλο, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου έχουν διακοπεί και είναι κλειστά τα κολυμβητήρια, με εξαίρεση τις προπονήσεις των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ειδική αναφορά έκανε στο ιατρικό πρωτόκολλο που έχει ορίσει και ανανέωσε πρόσφατα η ΚΟΕ για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων στον υγρό στίβου, φέρνοντας ως παράδειγμα και την επιτυχημένη και ασφαλή διεξαγωγή διοργανώσεων το περασμένο καλοκαίρι από την Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ