Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΗΣ
Μαθαίνει τους αντιπάλους της η Εθνική

Πλησιάζει η ώρα που η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα γνωρίζει το μέγεθος της πρόκλησης που την περιμένει για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκέμβρη, πραγματοποιείται η κλήρωση της FIFA για τον σχηματισμό των ευρωπαϊκών ομίλων της προκριματικής φάσης.

Το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε αραβική χώρα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα (21/11 - 18/12/2022), και είναι ήδη αιματοβαμμένο: Εκατοντάδες εργάτες στα έργα υποδομής - κυρίως μετανάστες από ασιατικές χώρες - έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά, εξαιτίας της μη λήψης επαρκών μέτρων ασφαλείας από τις πολυεθνικές και τους μεγαλοεργολάβους που έχουν αναλάβει τα έργα, της πίεσης που τους ασκείται για τήρηση των χρονοδιαγράμματος, καθώς και των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης.

Στο 3ο γκρουπ η Εθνική

Στην κλήρωση των προκριματικών ομίλων της Ευρώπης η Ελλάδα θα μπει από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο ανέβηκε από το 4ο χάρη στη βαθμολογική της συγκομιδή στο πρόσφατο Nations League. Στο ίδιο γκρουπ βρίσκονται Ρωσία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Βόρεια Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία και Φινλανδία.

Τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας: 1ο: Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία. 2ο: Ελβετία, Ουαλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ρουμανία. 4ο: Βοσνία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Γεωργία, Λουξεμβούργο. 5ο: Αρμενία, Κύπρος, Νησιά Φερόε, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Κόσοβο, Καζακστάν, Λιθουανία, Λετονία, Ανδόρα. 6ο: Μάλτα, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τα γραφεία της FIFA, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των Εθνικών ομάδων, λόγω πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ