Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΝΤΕΧ
Καταδίκη της δολοφονίας και κάθε ξένης επέμβασης

Το Κόμμα των Μαζών του Ιράν, Τουντέχ, που συμμετέχει στις Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε τη δολοφονία του Μ. Φαχριζαντέχ, επισημαίνοντας πως είχε στόχο «την πυροδότηση μίας αλυσίδας εκδικητικών αντιπαραθέσεων μεταξύ πολεμοκάπηλων».

Και προσθέτει: «Δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την ανάμειξη στην περιοχή με προβοκατόρικα και επικίνδυνα κόλπα ακόμη και τις τελευταίες βδομάδες της καταστροφικής προεδρίας του».

Προειδοποιεί επίσης στην ανακοίνωσή του «για τον κίνδυνο των πολιτικών τυχοδιωκτισμού του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένων του καταπιεστικού σαουδαραβικού καθεστώτος και των ρατσιστικών πολιτικών του Ισραήλ αλλά και των "μη συνετών και επεμβατικών πολιτικών του ιρανικού καθεστώτος στην περιοχή"».

Επίσης, το Τουντέχ απευθύνει έκκληση «σε όλες τις προοδευτικές και ειρηνικές δυνάμεις στο Ιράν, στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για κινητοποίηση της κοινής γνώμης για την αντιμετώπιση της απειλής κλιμάκωσης επικίνδυνων στρατιωτικών εντάσεων και συγκρούσεων που είναι ενάντια στους λαούς». Και καταλήγει: «Ο αγώνας του ιρανικού λαού για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, κοινωνική δικαιοσύνη θα κερδηθεί μέσω της εξάλειψης του θεοκρατικού καθεστώτος στη χώρα. Από αυτήν την άποψη, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία εξωτερικής παρέμβασης και απορρίπτουμε και καταδικάζουμε οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια με οποιοδήποτε πρόσχημα ή κάλυψη. Ο καθορισμός της πορείας του πολιτικού μέλλοντος του Ιράν είναι αποκλειστικά ευθύνη του ιρανικού λαού και του ενωμένου μετώπου των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ