Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυβερνητική φιέστα στη ΔΕΗ Κοζάνης

Δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, παρουσία συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΔΕΗ

Μια καλοστημένη φιέστα, παρουσία συνδικαλιστών και εργαζομένων που πήραν μέρος μετά από σχετική άδεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε χτες στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Κοζάνη, με αφορμή την εκεί παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου. Και από το βήμα της φιέστας αυτής, ο υπουργός φρόντισε να διαβεβαιώσει τους υποψήφιους αγοραστές πακέτων μετοχών της ΔΕΗ - που θα πωληθούν σε επόμενες φάσεις μετά το πρώτο βήμα που έγινε πρόσφατα - ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την κερδοφορία της επιχείρησης στο μέλλον, που θα έχει ενισχυθεί η παρουσία του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Στα πλαίσια αυτά, με τις δηλώσεις του, ο υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε τις προβλέψεις:

  • Για ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Για συνέχιση της πολιτικής μείωσης του προσωπικού.
  • Για την παραπέρα ανάπτυξη των εργολαβιών.

Και όλα αυτά προκειμένου η ΔΕΗ να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο δελεαστική για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Αναφερόμενος στα σχέδια και τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, ο υπουργός ανέφερε ενδεικτικά ότι «στόχος είναι η διεύρυνση του όγκου της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 2.000 MW, ώστε να ανέλθουμε στα 13.000 MW, ενώ από την άλλη υπάρχει συνεχής ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού, από τις απαιτούμενες ειδικότητες, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Κι αυτό είναι ανεξάρτητο από τις προσπάθειες μείωσης του προσωπικού, που γίνονται την ίδια στιγμή σε διάφορα επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιχείρησης». Δηλαδή συνέχιση της πολιτικής του 10 εργαζόμενοι φεύγουν, ένας μπαίνει.

Μαυροπηγή

Χωρίς απάντηση στα αιτήματά τους έφυγαν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής από τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης. Οι κάτοικοι απαιτούν εδώ και τώρα μετεγκατάσταση του οικισμού τους που βρίσκεται δίπλα στα ορυχεία της ΔΕΗ, με έξοδα της επιχείρησης και απορρόφηση των ανέργων. Ο Α. Τσοχατζόπουλος μίλησε για τη διενέργεια κοινωνικοοικονομικής μελέτης εντός της επόμενης διετίας, η οποία θα κρίνει τελικά αν είναι αναγκαία η μετεγκατάσταση του οικισμού, ενώ για το ζήτημα των ανέργων, παρέπεμψε στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα «πράσινα» αρπακτικά τμήμα των εκτάσεων για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής (2021-03-11 00:00:00.0)
Ζητάνε από τους κατοίκους να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις για τη μετεγκατάσταση του οικισμού! (2019-06-21 00:00:00.0)
Σύσκεψη στην Ποντοκώμη Κοζάνης (2016-02-16 00:00:00.0)
Συγκροτήθηκε σύλλογος πληττομένων (2007-10-09 00:00:00.0)
Προς νέα μονάδα στο Λαύριο (2002-05-09 00:00:00.0)
«Το σύνδρομο της Εορδαίας» (2001-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ