Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Στην ορκωμοσία του (επανεκλεγέντος) Προέδρου της Γουινέα Αλφά Κοντέ θα παραβρεθεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που σήμερα θα βρεθεί στην πρωτεύουσα, Κόνακρι. Το τουρκικό κεφάλαιο αυξάνει στοχευμένα τις προσπάθειές του να διεισδύσει στην Αφρική, οξύνοντας τις κόντρες με αντίπαλα συμφέροντα, όπως τα γαλλικά.

ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ.-- Οι πυροσβέστες έθεσαν τελικά υπό έλεγχο τις μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν τα μισά δάση της νήσου Φρέιζερ στην Αυστραλία (συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), ωστόσο τώρα μεγαλώνει ο φόβος για πλημμύρες. Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις που διαδέχτηκαν ένα «κύμα» ζέστης με θερμοκρασία μεγαλύτερη των 35 βαθμών.

ΤΖΕΝΤΑ.-- Εκρηξη σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Σιγκαπούρης, την ώρα της εκφόρτωσης στο λιμάνι της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ μετέφερε 60.000 τόνους καυσίμου από το λιμάνι Γιανμπού της Ερυθράς Θάλασσας. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά που κατασβέστηκε από το πλήρωμα, χωρίς να υπάρξουν ευτυχώς θύματα. Ωστόσο, είναι μάλλον βέβαιο ότι πετρέλαιο έχει διαρρεύσει στη θάλασσα, κάτι που δεν αποκλείει και η ιδιοκτήτρια εταιρεία «Hafnia» που ανήκει στην πολυεθνική «BW Group».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ