Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Συνέχεια στον αγώνα για άμεση στήριξη χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου

Υπεκφυγές από το υπουργείο Εργασίας και στη χτεσινή νέα κινητοποίηση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας
Την άμεση οικονομική στήριξη των οικοδόμων και των άλλων εργαζομένων στις Κατασκευές, λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τις 6 Νοέμβρη, απαίτησαν η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιώντας χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου, Κ. Αγραπιδά, θέτοντας ξανά το ζήτημα της επείγουσας οικονομικής στήριξης. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ο γενικός διευθυντής δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στη γενική γραμματέα του υπουργείου και τον υπουργό Εργασίας, έτσι ώστε να δοθεί στην Ομοσπονδία άμεσα απάντηση για τις προθέσεις του υπουργείου, μέσα στην επόμενη βδομάδα. Καμιά άλλη δέσμευση δεν υπήρξε από την πλευρά του υπουργείου που να δείχνει ότι υπάρχει προετοιμασία και μέριμνα για τη στήριξη των οικοδόμων.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, η ηγεσία του υπουργείου αποφεύγει να απαντήσει «αν θα στηρίξει οικονομικά ή όχι χιλιάδες οικοδόμους και άλλους εργαζόμενους στις Κατασκευές. Παίζει με αυτόν τον τρόπο σε "διπλό ταμπλό". Θέλει να δείχνει ότι προσπαθεί και θα μεριμνήσει σχετικά, χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε θα το κάνει, και ταυτόχρονα δεν κάνει απολύτως τίποτα για να στηρίξει όσους πλήττονται λόγω της πανδημίας και του lockdown».

«Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία μας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να ικανοποιηθεί το αίτημα χιλιάδων οικοδόμων», επισημαίνει. «Καλούμε τα σωματεία - μέλη μας, τους οικοδόμους και συνολικά τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή μας, αλλά και τις προϋποθέσεις για να έχουμε θετικά αποτελέσματα απέναντι σε όλα όσα τσακίζουν τη ζωή μας και οδηγούν το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας σε μεγαλύτερα προβλήματα και αδιέξοδα».

  • Παρέμβαση για το ίδιο ζήτημα έγινε χτες και από το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου, αντιπροσωπεία του οποίου επέδωσε υπόμνημα στον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ