Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαράδεκτες προσαγωγές συνδικαλιστών για συμβολική διαμαρτυρία

Στην τραγική κατάσταση που έχει φέρει τους εργαζόμενους και στον Επισιτισμό - Τουρισμό η κυβέρνηση απαντά με ένταση του αυταρχισμού

Σε προσαγωγές συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που πραγματοποιούσαν συμβολική διαμαρτυρία για τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, προχώρησε χτες η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή της στην κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής απέναντι στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, τριμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας καθώς και τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, διαμαρτυρήθηκε ανοίγοντας πανό στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου. Αστυνομικές δυνάμεις, με κυβερνητική εντολή, προχώρησαν στην προσαγωγή των συνδικαλιστών.

Παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα, καταγγέλλοντας τις προσαγωγές, έκαναν ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, καθώς και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, και Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΤ. Και οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ σχολιάζει πως τα χτεσινά γεγονότα δείχνουν ότι «για την κυβέρνηση εχθροί παραμένουν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους», ενώ η καταστολή επιστρατεύεται «για να τσακιστεί κάθε διεκδίκηση, ακόμη κι αν αυτή περιορίζεται στην αντιμετώπιση της "ακραίας φτώχειας"». Υπενθυμίζει ότι το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που το συγκροτούν, «αντιμετώπισαν πολλές φορές τους τελευταίους μήνες τη δίωξη και την καταστολή εξαιτίας της δράσης τους», ενώ βρέθηκαν και χτες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, απαιτώντας την απελευθέρωση των συνδικαλιστών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής στα σωματεία και στους εκπροσώπους τους».

«Στον κλάδο του Επισιτισμού και του Τουρισμού που το ημερήσιο εισόδημα για το 2020 είναι από μηδέν μέχρι έξι ευρώ για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, την ώρα που η κυβέρνηση έδωσε ήδη, αλλά έχει προϋπολογίσει και για το 2021, εκατοντάδες εκατομμύρια για να στηρίξει την κερδοφορία των μεγάλων ξενοδόχων και αλυσίδων εστίασης, η κατάσταση γίνεται για τις εργατικές οικογένειες ακόμη πιο ασφυκτική», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία και καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την πάλη μας βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, διευρύνοντας το μέτωπο απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, με συνδικάτα και συνδικαλιστές που αγωνίζονται, με μάσκα προστασίας αλλά και φωνή!».

Καταγγελία από το ΚΚΕ

Σε σχετικό σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη προσαγωγή τριών μελών της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση των εργαζομένων στην Εστίαση και τον Τουρισμό, λόγω και της πανδημίας, άνοιξαν πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!

Πρόκειται για ακόμα ένα κρούσμα στην πολιτική της έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να βάλει στο γύψο τη διαμαρτυρία και τη διεκδίκηση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τώρα το αίτημα της Ομοσπονδίας και των Σωματείων για έκτακτη ενίσχυση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και να αφήσει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ