Σάββατο 16 Γενάρη 2021 - Κυριακή 17 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα διαβούλια και στο ΝΑΤΟ

«Θετικός» για συνάντηση με Μητσοτάκη δηλώνει ο Ερντογάν

Εκτός από τον νέο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών, το παζάρι αναθερμαίνεται και υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν την Παρασκευή επικαλούμενα «πηγές ασφαλείας» ότι στρατιωτικές αντιπροσωπείες από Ελλάδα και Τουρκία αναμένεται να έχουν διαβουλεύσεις την επόμενη βδομάδα στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Οι τεχνικές συναντήσεις μεταξύ των δύο ΝΑΤΟικών μελών είναι που οδήγησαν την 1η Οκτώβρη στη δημιουργία «διμερούς στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης», με στόχο - όπως εξηγούσε η λυκοσυμμαχία - «τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο», στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης της ΝΑΤΟικής συνοχής.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή θετικός σε μια συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εχουν γίνει συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών μας. Είπαμε πως μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και οι αντιπροσωπείες μας μπορούν να συναντηθούν. Είπαμε, επίσης, πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον κύριο πρωθυπουργό, πως μπορούμε να κάνουμε τέτοια βήματα», είπε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι διεργασίες.

Σύμφωνα με το «Αναντολού», «οι τεχνικές συνομιλίες θα ασχοληθούν με τις θαλάσσιες διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, όπως συμφωνήθηκε να διεξαχθούν από τις στρατιωτικές επιτροπές των δύο χωρών κατόπιν συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ».

Στο μεταξύ την Πέμπτη 21 Γενάρη, φτάνει στις Βρυξέλλες ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που θα συναντήσει τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. «Θα μιλήσουν για το πώς να ακολουθήσουν αυτά τα θετικά σημάδια και πώς θα εκφραστεί η βούληση σε συγκεκριμένη δράση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ