Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»
Αποτυπώνουν το παραπέρα τσεκούρωμα στις νέες συντάξεις

Την παραπέρα υποχώρηση των νέων κύριων συντάξεων σε σύγκριση με τις παλιές, ως αποτέλεσμα του νέου τρόπου υπολογισμού μετά την εφαρμογή του νόμου 4387/2016 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία απονομής συντάξεων και για το Γενάρη του 2021.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα «Ηλιος», οι νέες κύριες συντάξεις με οριστική απόφαση συνταξιοδότησης που αποδόθηκαν το μήνα Γενάρη, είναι κατά 5,7% μικρότερες σε σύγκριση με τις «παλιές» συντάξεις κι αυτό παρά τα αλλεπάλληλα «τσεκουρώματα» που έχουν υποστεί και αυτές.

Συγκεκριμένα, η μέση κύρια σύνταξη των νέων συνταξιούχων είναι μόλις 691,21 ευρώ μεικτά, από 733,22 ευρώ μεικτά που διαμορφώνεται η μέση κύρια σύνταξη όλων των συνταξιούχων (απώλεια 42 ευρώ). Στην πραγματικότητα, τα ποσά που φτάνουν στην τσέπη των συνταξιούχων, παλιών και νέων, είναι ακόμα μικρότερα, καθώς περιλαμβάνονται οι κρατήσεις φόρου, Υγείας και ΑΚΑΓΕ. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός κύριων συντάξεων που εκδόθηκαν και αντιστοιχούν στον τρέχοντα μήνα ανήλθαν μόλις στις 15.112, αριθμός που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η μείωση των νέων επικουρικών συντάξεων, καθώς υποχωρούν κατά 9,2% σε σύγκριση με τις παλιές. Ετσι, ενώ η μέση επικουρική στο σύνολο των συνταξιούχων ανέρχεται στα 194,38 ευρώ μεικτά, στους νέους συνταξιούχους η επικουρική είναι 176,42 ευρώ μεικτά (απώλεια 17,96 ευρώ).

Αντίστοιχα μειωμένο είναι και το βοήθημα στους ανασφάλιστους υπερήλικους του ΟΠΕΚΑ, που από 302,89 ευρώ που αντιστοιχεί στον καθένα από τους παλιούς, στην έκδοση των νέων αποφάσεων πέφτει στα 285,66 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ