Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Καταγγέλλουν παρέμβαση αστυνομικών στην είσοδο των σωματείων

Παρέμβαση αστυνομικών οργάνων στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων των ναυτεργατικών σωματείων, στην Κολοκοτρώνη 132 στον Πειραιά, με πρόσχημα τον έλεγχο για τυχόν «συνωστισμό», καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Το περιστατικό καταγράφηκε χτες το πρωί και όπως τονίζουν τα σωματεία, αποτελεί ένα ακόμα σαφές δείγμα για τα όσα προετοιμάζει η κυβέρνηση με τα «νέα αντεργατικά και κατασταλτικά μέτρα και εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, για να επιβάλει συνθήκες γαλέρας και σιγή νεκροταφείου στα συνδικάτα».

Οπως σημειώνουν τα σωματεία, αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την υγεία των εργαζομένων θα εφάρμοζε τα μέτρα που απαίτησαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των ναυτεργατών, των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για άμεσες μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού κ.ά.

Τα σωματεία κάνουν σαφές ότι «δεν κάνουμε βήμα πίσω στη συνδικαλιστική δράση, δεν σκύβουμε το κεφάλι στις απαγορεύσεις, τους περιορισμούς, όσα μέτρα και αν πάρουν, συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για ζωή με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ