Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Να προσληφθούν άμεσα οι συμβασιούχοι που παραμένουν σε ομηρία

Τη διοίκηση της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης ΑΕ» και το καθεστώς ομηρίας που επιβάλλει εδώ και μήνες σε εργαζόμενους καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Πελοποννήσου.

Η «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» (συστάθηκε το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προϊόν της διαδικασίας απόσχισης από τη ΔΕΗ του τμήματος που αφορά τη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή) ενέκρινε τον Αύγουστο του 2020 έναν αριθμό προσλήψεων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών. Από τους προσληφθέντες, ωστόσο, 20 άτομα παραμένουν μέχρι και σήμερα σε καθεστώς ομηρίας, παρότι η διοίκηση της εταιρείας είχε δεσμευτεί ότι θα τους πάρει όλους στη δουλειά. Για τους 20 εργαζόμενους η κατάσταση αυτή σημαίνει, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, ότι στερούνται εισοδήματος και ζουν με το άγχος αν και πότε θα τους καλέσουν να εργαστούν.

Το Σωματείο απαιτεί την άμεση πρόσληψή τους και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν σε αυτό «ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια, την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, το δικαίωμα στην εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ