Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στην Ηλεία

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχωρούν μεθαύριο Δευτέρα και οι αγρότες της Ηλείας. Με πρωτοβουλία της ΟμοσπονδίαςΑγροτικώνΣυλλόγων του νομού (ΟΑΣΗ) οργανώνουν συλλαλητήριο στις 10τοπρωί, έξω από το ΕργατικόΚέντροΠύργου, διεκδικώντας άμεσα λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν την ύπαιθρο.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου κλιμάκια της Ομοσπονδίας περιοδεύουν όλες αυτές τις μέρες σε κεφαλοχώρια του νομού, πραγματοποιούν ενημερωτικές συσκέψεις και μοιράζουν φέιγ βολάν με τα ζητήματα αιχμής, που αφορούν το μέλλον των αγροτών και των προϊόντων του νομού.

Πέρα όμως από τα «τοπικά» αιτήματα, οι αγρότες της Ηλείας βλέπουν πλέον την ανάγκη αντιμετώπισης των γενικότερων προβλημάτων της αγροτιάς. Και είναι αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν, μαζί με όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρας, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να μην οδηγηθούν στο ξεκλήρισμα. Γεγονός που φάνηκε και από τις συζητήσεις που είχαν μαζί τους τα στελέχη της ΟΑΣΗ, κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους.

Οι αγρότες του νομού, σύμφωνα με το διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο της κινητοποίησης, ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για προϊόντα όπως η σταφίδα, η βιομηχανικήτομάτα, τα σιτηρά, το βαμβάκι και το γάλα. Για τα εσπεριδοειδή ζητούν να μην ισχύσουν οι περιορισμοί που επιβάλλει ο ΠΟΕ για μείωση εξαγωγικών επιδοτήσεων. Να μην εφαρμοστεί ο καταστροφικός κανονισμός της ΕΕ για τα οπωροκηπευτικά. Να σταματήσουν οι εισαγωγές επιτραπέζιων πορτοκαλιών και κατεψυγμένων χυμών από τρίτες χώρες. Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η ασυδοσία και η εκμετάλλευση των βιομηχάνων-μεταποιητών.

Ειδικά για το Νομό Ηλείας ζητούν:

  • Την ίδρυση και λειτουργία περιφερειακής αγοράς για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.
  • Την ίδρυση και στελέχωση κτηνιατρείων σε κτηνοτροφικές περιοχές.
  • Διαφάνεια στη διαχείριση ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ και μείωση των τιμών υδροδότησης.
  • Να παραμείνει η περιουσία των ΑΣΟ στις αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και να αξιοποιηθεί προς όφελος των αγροτών.
  • Να γίνει οριστική παραχώρηση των αποξηραμένων λιμνών στους ακτήμονες και μικροκληρούχους και κατ' αποκλειστικότητα αγρότες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ