Σάββατο 6 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 7 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Παζάρια για στήριξη σε μια κυβέρνηση Ντράγκι

Επαφές με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αναμενόταν να συνεχίσει και το Σαββατοκύριακο ο Μάριο Ντράγκι, ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον οποίο ο Ιταλός Πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, έδωσε μεσοβδόμαδα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Με βάση τα δεδομένα έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και η προερχόμενη από αυτό «Ζωντανή Ιταλία» (που μέχρι πρότινος συγκυβερνούσαν υπό τον Κόντε, μαζί όμως με τα «Πέντε Αστέρια») δήλωναν έτοιμοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση Ντράγκι. Το ίδιο δήλωνε και η κεντροδεξιά «Φόρτσα Ιτάλια», αν και η κεντροδεξιά συμμαχία (μαζί με τη «Λέγκα» και τους «Αδελφούς της Ιταλίας») στην οποία σταθερά συμμετείχε τα τελευταία χρόνια προέκριναν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ερωτήματα υπήρχαν για την τελική θέση των «Πέντε Αστεριών», στο εσωτερικό των οποίων εκδηλώνονταν διαφωνίες για μια ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβέρνηση Ντράγκι.

Ο νέος γύρος αναζήτησης κυβερνητικής συμμαχίας ξεκίνησε μετά την αποχώρηση της «Ζωντανής Ιταλίας» από τη συγκυβέρνηση Κόντε, ωστόσο τώρα οι ίδιες δυνάμεις βρίσκονται να συζητούν ξανά τη διαμόρφωση ενός νέου σχήματος, παζαρεύοντας τις προτεραιότητες ως προς τις μεταρρυθμίσεις και τις ανατροπές που έχει ανάγκη η ιταλική πλουτοκρατία. Αλλωστε, γι' αυτό εκφράζεται τέτοιος... ενθουσιασμός για τον Ντράγκι, ένα άξιο στέλεχος του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ