Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Το ευρωενωσιακό πλαίσιο που στηρίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκεται πίσω κι από αυτό το νομοσχέδιο

«Είναι πρόκληση αυτό που κάνετε και το λιγότερο ανήθικο», να φέρνει η κυβέρνηση τέτοια νομοσχέδια όπως αυτό το έκτρωμα, που κάνει πιο δραματική τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, και «να μην έχει ο λαός το δικαίωμα να πει τη γνώμη του, να διαμαρτυρηθεί και να διαδηλώσει», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, μεταφέροντας το αίτημα που εκφράζουν φοιτητές, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με τις μαζικές τους αγωνιστικές κινητοποιήσεις, «να αποσυρθεί».

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε ότι βγήκε στα κάγκελα που η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας, ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε ότι «όλες οι κυβερνήσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έφεραν ανατροπές και μεγάλες αλλαγές είτε καλοκαίρι - τον Αύγουστο πέρασε ο νόμος Διαμαντοπούλου - είτε Μεγάλη Βδομάδα που πέρασε ο νόμος Γαβρόγλου, που ήταν κλειστά τα πανεπιστήμια και τα σχολεία συνολικά (...) Αυτό όμως που συμβαίνει σήμερα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο».

Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία για την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, ο Θ. Παφίλης έδειξε το μέγεθος της υποκρισίας, καθώς όπως σημείωσε μπορεί πράγματι να είναι αντισυνταγματικό, όμως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Οπως τόνισε, η μέχρι τώρα εμπειρία από τα θέματα της αντισυνταγματικότητας είναι ότι ποτέ δεν απορρίφθηκε νόμος στη Βουλή, ούτε άρθρα, για λόγους αντισυνταγματικότητας, «διότι όποιος έχει 151 βουλευτές αποφασίζει ποιο είναι συνταγματικό και ποιο δεν είναι».

Επιπλέον, «όταν είναι στην αντιπολίτευση ένα κόμμα, κάνει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, τις απορρίπτει το άλλο, περίπου για ίδια ζητήματα. Οταν αλλάζει η κυβέρνηση, γίνεται ακριβώς το ανάποδο. Δηλαδή η κυβέρνηση υποστηρίζει τη συνταγματικότητα και η αντιπολίτευση αρχίζει πάλι για την αντισυνταγματικότητα. Και όλο αυτό το γαϊτανάκι είναι μια κοροϊδία - κατά τη γνώμη μας - απέναντι στον ελληνικό λαό». Αλλωστε, πρόσθεσε, «καμία κυβέρνηση από όσο γνωρίζουμε δεν κατάργησε νόμους που ως αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικούς».

Υπενθύμισε ακόμα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ότι έχουν υπερψηφίσει να υπερισχύει το ευρωενωσιακό Δίκαιο έναντι του ελληνικού, και ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα λάστιχο, καθώς η κάθε κυβέρνηση το ερμηνεύει όπως θέλει κάθε φορά. Σχολιάζοντας δε την άποψη που εξέφρασε η Ελ. Λύση, «βγάλτε έξω από την Παιδεία και τα πανεπιστήμια τα κόμματα», παρατήρησε ότι «ακούσαμε αυτό που έλεγε η Χρυσή Αυγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ