Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αποκαλυπτικές συγκρίσεις...

Στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για την ένταση της καταστολής και των ταξικών φραγμών προβλέπεται να διατεθούν 30 εκατ. ευρώ άμεσα για τα νέα μέσα και μηχανισμούς καταστολής στα πανεπιστήμια. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ας δούμε την απόφαση της κυβέρνησης για την τακτική επιχορήγηση των ΑΕΙ το 2021, που στο σύνολό της ανέρχεται στα 91,6 εκατ. ευρώ.

Με βάση αυτά τα δυο δεδομένα, το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει φέτος ο λαός μέσω της φοροαφαίμαξη για τα νέα μέσα και τους μηχανισμούς καταστολής στα πανεπιστήμια αντιστοιχεί:

  • Στο 1/3 σχεδόν της συνολικής τακτικής επιχορήγησης των ΑΕΙ για φέτος, αντί φερ' ειπείν να αυξηθεί κατά 30% η τακτική επιχορήγηση, ώστε να μπορούν με καλύτερους όρους να λυθούν χρόνια προβλήματα - ακόμα και φύλαξης - και να μπορέσουν επιτέλους να λειτουργήσουν κανονικά τα πανεπιστήμια.
  • Στο 10πλάσιο σχεδόν της τακτικής επιχορήγησης του ΕΜΠ για φέτος.
  • Στο άθροισμα της προβλεπόμενης τακτικής επιχορήγησης για φέτος σε Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και ΑΣΠΑΙΤΕ!

Να το δούμε και σε βάθος χρόνου; Αν υποθέσουμε ότι ο μέσος μεικτός μισθός κάθε αστυνομικού της ΟΠΠΙ θα είναι περίπου 1.600 ευρώ το μήνα, βγαίνει για το κράτος ένα κόστος της τάξης των 19,2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τη μισθοδοσία τους. Πρακτικά, δηλαδή, ποσό σχεδόν ίσο με το άθροισμα της τακτικής επιχορήγησης για το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ για φέτος! Μήπως να τα κλείσουμε, καλύτερα, για να μην «μπαίνει μέσα» και ο προϋπολογισμός;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ