Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ανοίξτε τώρα το "Παναγία" - Τέρμα πια στην κοροϊδία»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Την άμεση επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία» απαίτησαν με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες κάτοικοι της Καλαμαριάς, μετά από κάλεσμα φορέων και σωματείων της περιοχής που συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στην παράδοση του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα, απαιτώντας ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε Υγεία και ελεύθερους χώρους. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για την Κυριακή 21/2 στις 12.30 μ.μ., στην είσοδο της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού).

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία συντονισμού ήρθε ως απάντηση στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς, που θα φέρει συνολικές αρνητικές αλλαγές σε όλη την παραλιακή ζώνη, ενώ είναι υγειονομικά επικίνδυνη η κατάσταση που διαμορφώνεται, σε μια περιοχή που παραμένει κλειστό το πρώην Νοσοκομείο «Παναγία» (κομμάτι της παραλιακής ζώνης) και απαξιώνεται καθημερινά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Με πανό και πλακάτ, οι συγκεντρωμένοι πρόβαλαν τις διεκδικήσεις: «Δωρεάν Υγεία για όλους - άμεση επίταξη και λειτουργία του Νοσοκομείου "Παναγία"», «Αμεση ενίσχυση της ΠΦΥ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό», «Ανοίξτε τα νοσοκομεία, με γιατροσόφια δεν βγαίνει η πανδημία».

Απαντώντας στην κυβέρνηση αλλά και στην προκλητική στάση του δημάρχου που οραματίζεται 5άστερα ξενοδοχεία στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, φώναξαν «Ανοίξτε τώρα το "Παναγία", τέρμα πια στην κοροϊδία» και «Η Καλαμαριά θέλει νοσοκομεία και όχι πεντάστερα ξενοδοχεία».

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Χρήστος Καραχρήστος, γγ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση της Ενωσης στον αγώνα του λαού της περιοχής. Η πανδημία, τόνισε, ανέδειξε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη («Παναγία», Λοιμωδών, 424 ΣΝ) και να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, σύγχρονες υποδομές.

Επίσης, μίλησε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ήταν πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παναγία» το 2013, όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό Υγείας τον Αδ. Γεωργιάδη έβαλε λουκέτο στο νοσοκομείο, στερώντας από το λαό της Ανατολικής Θεσσαλονίκης πολύτιμες υπηρεσίας Υγείας και συνολικά από το λαό της Θεσσαλονίκης 200 νοσοκομειακές κλίνες, κατάσταση που διατηρήθηκε στη συνέχεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελ. Μπακιρλή αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσαν τότε οι εργαζόμενοι μαζί με το λαό της περιοχής, κόντρα στις επιπτώσεις της πολιτικής εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας. Τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την προστασία της υγείας του λαού.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος στις διεκδικήσεις του λαού και των φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ