Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Διήμερο πανελλαδικής δράσης για τον ένα χρόνο που παραμένει κλειστός ο Πολιτισμός
  • Σύσκεψη σήμερα για τον προγραμματισμό των δράσεων
  • Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στον «τρομονόμο στην τέχνη»

Διήμερο πανελλαδικής δράσης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο των χώρων του Πολιτισμού διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στις 15 και 16 Μάρτη, που για το σκοπό αυτό οργάνωσε την περασμένη βδομάδα μια πετυχημένη σύσκεψη με τη συμμετοχή 17 σωματείων του χώρου του Θεάματος - Ακροάματος, καθώς και 5 παραρτημάτων του ΠΜΣ, όπου συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο των δράσεων κάτω από το σύνθημα #artattack που σηματοδοτεί ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού περνούν στη δική τους επίθεση για τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα του χώρου, για την επιβίωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα τα σωματεία προχωρούν σε νέα σύσκεψη, στη 1 μ.μ. στα γραφεία του ΠΜΣ, αλλά και διαδικτυακά, προκειμένου να συζητήσουν και να καταλήξουν τον κύκλο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αναπτύξουν, «βάζοντας τα αιτήματά μας απέναντι σε μία πολιτική που είναι εχθρική στις ανάγκες των εργαζόμενων στον Πολιτισμό», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Παράλληλα, ο ΠΜΣ καλεί σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 1η Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο σταθμό μετρό «Ακρόπολη», κόντρα στον «τρομονόμο στην τέχνη». Οι εργαζόμενοι του χώρου θα καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην ισπανική πρεσβεία ενάντια στη σύλληψη και καταδίκη του καλλιτέχνη της ραπ Pablo Hasel, με τη νομοθεσία «περί υποκίνησης σε βία ή μίσος», που πρόσφατα ψήφισε και στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ. Στη συνέχεια θα καταθέσουν στη Βουλή τις χιλιάδες υπογραφές καταδίκης του νομοσχεδίου «Λιβάνιου», το οποίο ουσιαστικά ενσωματώνει τον λεγόμενο «τρομονόμο», παρά τους φραστικούς ελιγμούς της κυβέρνησης.

Ο ΠΜΣ υπενθυμίζει πως «με την ίδια νομοθεσία "περί υποκίνησης σε βία ή μίσος", συνελήφθη στην Ισπανία ο καλλιτέχνης της ραπ Pablo Hasel, που πρόκειται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 μηνών. Ολα αυτά την ώρα που οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη πανηγυρίζουν πως ο συγκεκριμένος νόμος δεν έρχεται για να φιμώσει την Τέχνη αλλά δήθεν για να την απελευθερώσει».

«Εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στις μαζικές κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στην Ισπανία, θα έρθει και η σειρά μας», σημειώνει ο ΠΜΣ, που καλεί τα σωματεία του χώρου, αλλά και συλλόγους μαθητών και φοιτητών να στηρίξουν την κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμπάνια δημιουργίας ενάντια στον «τρομονόμο» στην Τέχνη (2021-03-04 00:00:00.0)
Νέο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στον «τρομονόμο» στην Τέχνη (2021-02-26 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση σήμερα για την καταδίκη του «τρομονόμου» στην Τέχνη (2021-02-16 00:00:00.0)
Σήμερα στα Προπύλαια η παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση (2021-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ