Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των σεισμόπληκτων σε Λάρισα και Τρίκαλα

Ερώτηση στη Βουλή

Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και να εξασφαλιστούν η σίτιση, η στέγαση και η περίθαλψη όλων των σεισμόπληκτων από όλα τα χωριά της Λάρισας και των Τρικάλων, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητά μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Αφού περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες, ρωτά τον υπουργό Εσωτερικών σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει:

-- Για να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές, το κόστος ανοικοδόμησης των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς να αποκλειστεί κανείς από τους πληγέντες λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών. Να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες με δάνεια. Να δοθεί αποζημίωση στο 100% για τον εξοπλισμό, τα εμπορεύματα και τις ζημιές επαγγελματιών και γεωργοκτηνοτρόφων.

-- Για τη σίτιση, στέγαση και περίθαλψη όλων των σεισμόπληκτων από όλα τα χωριά των δύο νομών, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

--Για να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι όλων των κτιρίων, με διάθεση του απαραίτητου προσωπικού. Να ελεγχθούν όλα τα σχολεία της περιοχής και όλες οι δημόσιες δομές.

--Για τη γρήγορη καταγραφή των ζημιών, με στελέχωση των απαραίτητων συνεργείων με τεχνικούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των κατεδαφίσεων για ετοιμόρροπα κτίρια.

-- Για άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και μέσα των Κέντρων Υγείας Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, ώστε να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες των σεισμοπαθών και παρουσία κινητών μονάδων στα σεισμόπληκτα χωριά.

-- Για αναστολή πληρωμών σε ΔΕΗ, ύδρευση, τηλεφωνία για όσους υπέστησαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, μέχρι να αποκατασταθούν. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για το 2021, για όλους τους πληγέντες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για 6 μήνες και επιδότησή τους από το κράτος.

-- Για την εξασφάλιση εισοδήματος στο ύψος των αναγκών για όλους, όπως 1.000 ευρώ επίδομα πρώτης ανάγκης για όλους, αυξημένο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους.

-- Για έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων και της Περιφέρειας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες δαπάνες και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να ενισχυθούν οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες στους δήμους και στην Περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ