Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΡΙΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Καταγγέλλουν την παντελή κυβερνητική αδιαφορία

Την παντελή αδιαφορία του συντονιστή που έχει οριστεί από την κυβέρνηση για τις συνέπειες από τον σεισμό της 17ης Ιούλη του 2017 στη Λέσβο καταγγέλλουν με επιστολή τους οι πρόεδροι του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας, του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής και τους βουλευτές Λέσβου ζητούν την αντικατάστασή του.

Αφού κάνουν εκτενή αναφορά σε όσα μεσολάβησαν με τους συντονιστές που όρισαν οι κυβερνήσεις και τις πολλές εκκρεμότητες που παραμένουν τριάμισι χρόνια μετά την καταστροφή, υπογραμμίζουν ανάμεσα σε άλλα αναφερόμενοι στις αρμοδιότητες του νέου συντονιστή Θ. Κυπραίου:

«Ο υποτιθέμενος συντονιστής, άμισθος ή έμμισθος δεν γνωρίζουμε, ενώ ενημερώθηκε και εγγράφως από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου για τα προβλήματα που χρειάζονται επίλυση, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Αλλά ούτε και επισκέφθηκε ποτέ τη Βρίσα και δεν ενδιαφέρθηκε για την προώθηση ή επίλυση κανενός προβλήματος.

Επειδή η συμπεριφορά αυτή μας είναι ακατανόητη, σας παρακαλούμε να τοποθετήσετε έναν νέο συντονιστή, ο οποίος θα αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα και θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση του. Αφού το ίδιο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τοποθέτησε τον κο Κυπραίο, είναι προφανές ότι αναγνωρίζει την ανάγκη για την ύπαρξη συντονιστή, προκειμένου να συνδράμει τους σεισμοπαθείς και να συμβάλει στον συντονισμό των έργων. Οσο όμως υπάρχει συντονιστής μόνο τύποις, τόσο τα προβλήματα που θα μπορούσε να προωθήσει χρονίζουν, ενώ η πανδημία τα επιδεινώνει».

Και καταλήγουν: «Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά μας, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε όποιες άλλες ενέργειες θεωρήσουμε ενδεδειγμένες και προβλέπονται από τον νόμο. Και αυτό όχι μόνο για να βοηθήσουμε το σεισμόπληκτο χωριό μας, αλλά και για λόγους ηθικής αρχής και τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ