Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στον δρόμο αύριο για ανοιχτά ασφαλή σχολεία και σχολές

Συλλαλητήριο στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

«Ως εδώ», είναι το μήνυμα που στέλνουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι καλώντας στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας αύριο, Τετάρτη 10 Μάρτη, ημερομηνία συμπλήρωσης ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια.

Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με φοιτητικούς συλλόγους να καλούν τους χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται μακριά από αμφιθέατρα, κλινικές, εργαστήρια, που αγωνιούν για τις σπουδές και το μέλλον τους να ενώσουν τις φωνές τους. Τονίζουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει να αρνείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα που διεκδικούν εδώ και μήνες οι σύλλογοι για να ανοίξουν οι σχολές, περνά νομοσχέδια με κλειστές σχολές. Απαιτούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, να μη φέρει η κυβέρνηση νέα αντιδραστικά μέτρα.

«Οι μαθητές σε όλη τη χώρα να ακουστούν όσο πιο δυνατά γίνεται!», καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δηλώνοντας «παρών» στις αυριανές κινητοποιήσεις. Διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας, σχολεία παντού ανοιχτά και ασφαλή. Επίσης, να παγώσουν όλες οι αλλαγές που πέρασε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, να μην ισχύσουν στις φετινές πανελλαδικές, να αποσυρθούν η «τράπεζα θεμάτων», η ελάχιστη βάση εισαγωγής, να μη δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις.

Απαιτώντας να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, στο συλλαλητήριο καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής.

Στα συλλαλητήρια συμμετέχει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στάση εργασίας από τις 12.30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο αυριανό συλλαλητήριο καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειας η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Αντίστοιχο συλλαλητήριο για τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κλείσιμο των σχολών οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Δεκαεννιά φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ και του ΣΟΦΕΘ καλούν αύριο, Τετάρτη, σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Μπροστά στο συλλαλητήριο ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ και η Επιτροπή Αγώνα της Οδοντιατρικής προχώρησαν, την Παρασκευή, σε κινητοποίηση μπροστά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Γιατροί απ' το PC - το μέλλον του ΕΣΥ;», και με το πανό τους που έγραφε «Ενας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια, κλινικές και εργαστήρια! Ως εδώ!» απαίτησαν την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους και των εργαζομένων, επαναλειτουργία των κλινικών και των εργαστηρίων, δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ, μαζικό και δωρεάν εμβολιασμό όλων των κλινικών φοιτητών.

Παράλληλα, σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν οι ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και Πρωτοβουλία Σπουδαστών Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης.

Ανάλογες κινητοποιήσεις για αύριο έχουν οριστεί:

Στη Λάρισα, στις 13.30, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στην Κατερίνη, στις 17.30, στο σιντριβάνι - πλατάνι.

Στην Κοζάνη, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία.

Στην Καβάλα, στις 11.00, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 13.00, στο δημαρχείο.

Στην Ξάνθη, στις 13.00, στην κεντρική πλατεία.

Στην Κομοτηνή, στις 13.00, στην πλατεία Ειρήνης.

Στην Ικαρία, στις 14.00, στην πλατεία Ευδήλου.

Στη Ρόδο, στις 16.30, στην πλατεία Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ