Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΣΔΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο πλευρό των σπουδαστών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Τη στήριξή του στον αγώνα των σπουδαστών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ εκφράζει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Αττικής.

Θυμίζουμε ότι οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, με κινητοποιήσεις τους αυτό το διάστημα σε Αγρίνιο, Γιάννενα και άλλες περιοχές, διαμαρτύρονται ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ, που υποβαθμίζει τις σχολές και τα πτυχία τους, αφού πλέον θα παίρνουν πτυχίο επιπέδου 3 και μάλιστα μετά από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ επισημαίνει σχετικά: «Αυτό που αποδεικνύεται είναι αυτό που εξαρχής είπαμε: Ο νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση δεν ήρθε για να "αναβαθμίσει" τις σπουδές μας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά για να υποβαθμίσει τη ζωή και το μέλλον μας!».

Στηρίζοντας τα αιτήματα των σπουδαστών των ΕΠΑΣ, ο ΣΥΣΔΙΕΚ απαιτεί: Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος υποβάθμισης των σχολών και των πτυχίων στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ! Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης. Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ