Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Παίζουν στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και μαθητών»

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα για μέτρα ασφάλειας στα ειδικά σχολεία

Μέτρα προστασίας για τα ειδικά σχολεία ζητούν εκπαιδευτικά σωματεία που σήμερα, Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής με αφορμή την τραγική κατάληξη, από κορονοϊό, μαθητή του Ειδικού Σχολείου Πειραιά.

Από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ που καλούν στην κινητοποίηση αναδεικνύονται οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων στα ειδικά σχολεία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, του ειδικού επιστημονικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Σημειώνουν συγκεκριμένα:

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

  • Κρατάνε τα ειδικά σχολεία ανοιχτά, αλλά τι μέτρα έχουν παρθεί για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικές περιοχές και από διαφορετικά σχολεία;
  • Κρατάνε ανοιχτά τα ειδικά σχολεία, αλλά τι μέτρα έχουν παρθεί για να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μη συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι; Για να προσληφθούν επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών και ειδικό βοηθητικό προσωπικό για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;
  • Κρατάνε τα ειδικά σχολεία ανοιχτά, αλλά τεστ πραγματοποιούνται περίπου μία φορά το μήνα στο συγκεκριμένο σχολείο. Συγκεκριμένα, τεστ πραγματοποιήθηκαν τέλη Γενάρη και τέλη Φλεβάρη. Στο μεταξύ, το παιδί νόσησε και κατέληξε.
  • Κρατάνε τα ειδικά σχολεία ανοιχτά, αλλά δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας».

Στην κινητοποίηση καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ με 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία. Κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στις Ενώσεις Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων στην περιοχή του Πειραιά. Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του μαθητή, το ΔΣ της Ομοσπονδίας σημειώνει πως «η τραγική αυτή είδηση φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που επιλέγει να κρατάει ανοιχτά τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία σημαίνει αραίωση μαθητών, προσλήψεις, δωρεάν τεστ για όλους(2022-01-11 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η μέριμνα για την ασφάλεια στα Ειδικά Σχολεία(2021-03-10 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Ειδική Αγωγή(2021-02-23 00:00:00.0)
Ειδικά σχολεία στο «κόκκινο»(2021-02-18 00:00:00.0)
Παιδιά καταδικάζονται σε αμάθεια, ανεργία, κοινωνικό αποκλεισμό(2012-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ