Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία σημαίνει αραίωση μαθητών, προσλήψεις, δωρεάν τεστ για όλους

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Καλωσορίζοντας τα μέλη του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: «Είναι κρίσιμη μέρα σήμερα (σ.σ. χτες). Για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία σε όλη τη χώρα, ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε με τις θέσεις μας, βλέποντας τη σημερινή κατάσταση στα σχολεία μας, γιατί ανοιχτά και ασφαλή σχολεία σημαίνει πρώτα από όλα αραίωση των μαθητών, σημαίνει κατάργηση των συγχωνεύσεων, σημαίνει προσλήψεις μαζικά εκπαιδευτικών - δασκάλων, καθηγητών, νηπιαγωγών. Σημαίνει βοηθητικό προσωπικό, πολύ περισσότερο με νέες προσλήψεις, και στην καθαριότητα, και για τη νοσηλεία, κ.λπ. Και, βεβαίως, σημαίνει μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους και όλες, για όλα τα παιδιά, για τους καθηγητές και τους δασκάλους τους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Αυτά είναι ορισμένα στοιχειώδη πράγματα που έπρεπε εδώ και πάρα πολύ καιρό να τα έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς κινείται στην αντίθετη εντελώς κατεύθυνση από όλα αυτά, από αυτά που ζητάει το εκπαιδευτικό κίνημα, που ζητάνε οι μαθητές, που ζητάνε οι γονείς, που ζητάει γενικότερα ο ελληνικός λαός και μέσα σε αυτούς και το ΚΚΕ.

Με αυτήν την αγωνία λοιπόν και την ανησυχία ξεκινάμε τη νέα περίοδο, τη νέα χρονιά, με τα σχολεία στην ουσία κλειστά, πάρα πολλά κλειστά, και άλλα να γίνονται μόνο εστίες υπερμετάδοσης και να δημιουργούν γενικότερα ανησυχίες και κινδύνους. Εσείς, ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, προφανώς έχετε πιο σαφή εικόνα και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε αγωνιστική, πάντα, κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, Παναγιώτης Κατηφές, ευχαρίστησε τον Δ. Κουτσούμπα για την πρόσκληση, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αρνείται να συναντηθεί με την ΑΣΓΜΕ. Σημείωσε ότι οι γονείς έχουν τεράστια αγωνία, γιατί είναι η τρίτη σχολική χρονιά που βλέπουν τα ανεπαρκή μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία στα σχολεία, και ότι τα αιτήματα που παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι αιτήματα του γονεϊκού κινήματος.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ αναφέρθηκαν σε ζητήματα που έχουν ανακύψει όλο αυτό το διάστημα: Οι γονείς αναγκάζονται συχνά να ακριβοπληρώνουν τα τεστ, ειδικά στην επαρχία, όταν δεν υπάρχουν κοντά τους δημόσιες δομές. Οταν κλείνει ένα τμήμα δεν καλύπτονται πάντα από άδειες ειδικού σκοπού, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που νοσούν δάσκαλοι και οι γονείς ενημερώνονται να μην πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί δεν υπάρχουν αναπληρωτές. Επεσήμαναν ότι με δεκαπλασιασμό των κρουσμάτων δεν μπορεί το μόνο μέτρο που παίρνεται να είναι ένα self test παραπάνω, και τόνισαν πως σε μια τέτοια περίοδο, που δημιουργούνται τεράστια κενά, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Κάλεσαν τέλος τους γονείς μέσα από τους συλλόγους τους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ