Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θρασύδειλες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Η ΤO Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής, με συνθήματα και σύμβολα, έξω από τα γραφεία του Κόμματος στην περιοχή της Ανω Τούμπας. Η επίθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια του βανδαλισμού στα γραφεία φορέων και συλλόγων στην περιοχή του Ε' Διαμερίσματος.

Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τα συνθήματα τους και το δηλητήριό τους δεν χωρούν στις γειτονιές μας, για αυτό και χρειάζεται να απομονωθούν παντού. Καλούμε τον λαό της περιοχής να τους καταδικάσει και να τους απομονώσει.

Τέτοιου είδους ενέργειες στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού. Θα πέσουν στο κενό. Οι κομμουνιστές συνεχίζουμε την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει».

Στο στόχαστρο και τα γραφεία της ΟΓΕ και της ΕΔΥΕΘ

Τις προηγούμενες μέρες οι φασίστες έβαλαν στο στόχαστρο, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, τα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ) του Ε' διαμερίσματος δήμου Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα - ΕΕΔΥΕ. Εγραψαν τα εμετικά τους συνθήματα και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.

Με κοινή τους ανακοίνωση Σύλλογος Γυναικών και Επιτροπή Ειρήνης σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «η δράση τους, μέσα στο σκοτάδι, αποδεικνύει ότι είναι τα σκυλιά του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης». Και πως τα φασιστοειδή της εγκληματικής Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με τα εμετικά τους συνθήματα και τα μισητά ναζιστικά τους σύμβολα «ενοχλημένοι από την αγωνιστική συνεπή δράση του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος και του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού αγώνα του λαού μας».

Τονίζουν ότι «είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι μπορούν να φοβίσουν τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή γι' αυτές και τα παιδιά τους, τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τον πόλεμο, τον θάνατο και την προσφυγιά. Η σφραγίδα της ΟΓΕ και της ΕΕΔΥΕ είναι βαθιά ριζωμένες στους αγώνες και τις κατακτήσεις των γυναικών και του λαού μας, δεν μπορούν να τη λερώσουν οι νοσταλγοί του φασισμού - ναζισμού». Και καλούν τον εργαζόμενο λαό να απομονώσει τους φασίστες ώστε να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν πουθενά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βεβήλωση βιβλιοπωλείου από φασιστοειδή (2024-08-30 00:00:00.0)
Εξω η Χρυσή Αυγή από κάθε εκδήλωση του δήμου (2013-03-29 00:00:00.0)
Εμπρακτη αλληλεγγύη (2010-02-17 00:00:00.0)
Επιθέσεις σε εκλογικά περίπτερα του ΚΚΕ (2009-09-22 00:00:00.0)
Πρόκληση φασιστοειδών (2005-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ