Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Οι καλλιτέχνες απαιτούν

Τα σωματεία του χώρου σε κοινή τους ανακοίνωση ζητούν ανάμεσα σε άλλα:

- Δυνατότητα σε όλους τους χώρους να μπαίνουν για όσο διάστημα απαιτείται σε καθεστώς αναστολής ως «πληττόμενες επιχειρήσεις», σε περίπτωση κρούσματος ή συρροής κρουσμάτων.

- Αποζημιώσεις μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών από τον Αύγουστο και έπειτα, καθώς ποτέ μέχρι τώρα ο Πολιτισμός δεν λειτούργησε ως μη πληττόμενος.

- Αποκατάσταση του παράλογου αποκλεισμού όσων εγγράφηκαν στο Μητρώο Καλλιτεχνών μετά τις 10/1/2020.

- Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του συστήματος «Εργάνη», για να υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής στο ταμείο ανεργίας, καθώς και καταβολής των Δώρων και των ενσήμων του 2021 σε όλους τους δικαιούχους.

- Να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις ζωντανές παραστάσεις και τις πρόβες, για να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων. Μαζικά - επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους με ευθύνη του κράτους. Επιπλέον rapid test πριν από κάθε παράσταση.

- Ενίσχυση του ΕΣΥ και των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας, με επίταξη ιδιωτικών δομών και μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

- Μέτρα αποσυμφόρησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μείωση του αριθμού των εκπαιδευόμενων στις αίθουσες διδασκαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ