Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Σοβαρά προβλήματα από την υποστελέχωση, με αυταρχισμό απαντά η διοίκηση

Κινητοποίηση αύριο στη 1 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου

Και στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» που εξυπηρετεί τους κατοίκους 4 δήμων, συνεχίζεται η πολιτική μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία, συνεχίζεται η υποβάθμιση με κίνδυνο κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ - μετά και την πετυχημένη μαζική ΓΣ που έγινε τις προηγούμενες μέρες - καταγγέλλει «το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της Β' Παθολογικής κλινικής μετά την εξώθηση σε παραίτηση του συνόλου των ειδικευόμενων ιατρών και την άρνηση της διοίκησης να ικανοποιήσει τα αγωνιώδη αιτήματά τους, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και εφημέρευσης. Η λειτουργία πλέον της κλινικής κρίνεται επισφαλής για ασθενείς και προσωπικό».

Καταγγέλλουν επίσης την «αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και τον μηχανισμό πειθαρχικών διώξεων, ποινών, στέρηση μισθού που έχει στηθεί στο νοσοκομείο, με πιο πρόσφατη την ΕΔΕ που διέταξε εις βάρος της διευθύντριας Οφθαλμολογικής κλινικής επειδή επέμενε να χειρουργηθεί εκτάκτως άστεγος που θα έχανε την όρασή του».

Και αναδεικνύουν τη συνέχιση της πολιτικής των μετακινήσεων προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία, όπως ακτινολόγο στην Παμμακάριστο, εντατικολόγο στο ΚΑΤ, νοσηλεύτρια της ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», καθώς και την μετακινούμενη εδώ και 1,5 χρόνο νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία».

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην πύλη του νοσοκομείου αύριο Τετάρτη, στη 1 μ.μ. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το σύστημα Υγείας γίνεται φύλλο και φτερό, από τις πολιτικές που άφησαν σε μεγάλο βαθμό απροστάτευτο τον λαό, όχι μόνο απέναντι στην πανδημία, αλλά σε όλες σχεδόν τις ανάγκες του. Οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματικές, είτε αυτές αφορούν την πρόληψη, την ιχνηλάτηση, την επιδημιολογική επιτήρηση, την εμβολιαστική εκστρατεία, μα κυρίως την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ