Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψάχνουν πατήματα στην Υποσαχάρια Αφρική

Νιγηρία και Ανγκόλα επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, όπου έχει συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους των δυο χωρών, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να διευρύνει το «αποτύπωμά» της και στην Αφρική.

Στο πρόγραμμα άλλωστε είναι η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τις δύο χώρες, ενώ όπως αναφέρεται και από το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι συνομιλίες στις δύο χώρες «εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της ενεργοποίησης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην αφρικανική ήπειρο» και εστιάζουν μεταξύ άλλων «στην ενδυνάμωση των πολιτικών και οικονομικών διμερών σχέσεων με έμφαση στις επενδύσεις».

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση αναζητά στήριξη στην υποψηφιότητα της χώρας για μια θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την περίοδο 2025-26.

Θυμίζουμε, προηγούμενα, σε αυτή την «πολιτική ενδυνάμωσης και διεύρυνσης των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής», όπως την χαρακτηρίζουν αρμόδιες διπλωματικές πηγές, ο Δένδιας είχε επισκεφτεί Ρουάντα, Γκαμπόν και Γκάνα, τον Νοέμβρη του 2021. Επίσης, «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, που αποτελεί στρατηγική επιλογή», όπως αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, αναμένεται τον Φλεβάρη στην Αθήνα η ΥΠΕΞ της Κένυας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζει επίσκεψη και στη Σενεγάλη τον Μάρτη, προκειμένου να εγκαινιάσει τα γραφεία της εκεί ελληνικής πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ