Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στο έλεος της πανδημίας και της ανεξέλεγκτης διασποράς ο λαός

Πάνω από το 30% του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο, χιλιάδες οι ανήμποροι που περιμένουν ένα ραντεβού για εμβολιασμό στο σπίτι

Eurokinissi

Στο έλεος της εκτεταμένης διασποράς και των «υγειονομικών» πρωτοκόλλων θωράκισης του κεφαλαίου βρίσκεται ο λαός, ο οποίος πληρώνει καθημερινά βαρύ τίμημα από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, τη στρατηγική της ΕΕ για τον εμβολιασμό. Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν φρακάρει και πάλι, ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας που νοσούν μεγαλώνει μέρα τη μέρα, τεστ δεν δικαιούνται και οι εξουθενωμένοι υγειονομικοί δίνουν καθημερινά μάχη με τις παντός τύπου ελλείψεις.

Κι ενώ η χώρα παραμένει για τρίτο χρόνο πανδημίας χωρίς μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, πάνω από το 30% του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο. Σύμφωνα με τη χτεσινή ενημέρωση, τον εμβολιασμό τους έχει ολοκληρώσει το 68,1% του πληθυσμού (μ.ό. στην ΕΕ είναι 69,7%), ενώ μια δόση έχει κάνει το 71,8% (μ.ό. ΕΕ 73,1%).

Αν και στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ' οίκον έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 76.900 αιτήσεις, σχεδόν 22.000 άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες περιμένουν από πέρυσι να εμβολιαστούν (έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 55.000). Ενώ όπως έγινε γνωστό, στην Αττική δεν καλύπτονται ούτε οι ανάγκες για τον εμβολιασμό παιδιών 5 - 11 ετών.

Η κυβέρνηση μπορεί να ανοίγει μάλιστα τα σχολεία με ακόμη χειρότερους όρους σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και να επικαλείται ως άλλοθι την «ελαφρά νόσηση» της μετάλλαξης «Ομικρον», την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μ. Θεοδωρίδου επισήμανε χτες τον «σπάνιο αλλά υπαρκτό κίνδυνο σε παιδιά και εφήβους της πολυσυστηματικής φλεγμονώδους νόσου ή συνδρόμου, με τα αρχικά ονομάζεται MIS-C, μία οντότητα που εμφανίζεται 2 με 6 βδομάδες μετά την ήπια ή ολιγοσυμπτωματική νόσο με τον ιό SARS».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ευρήματα μελέτης όπου «παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός διαγνώσεων διαβήτη (τύπου 1) σε εφήβους 30 ημέρες μετά τη νόσηση (...) Η λοίμωξη από Covid είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν παράγοντα αυξημένου κινδύνου για διαβήτη, αλλά φαίνεται ότι η λοίμωξη επίσης δρομολογεί και τη διάγνωση νέων περιπτώσεων».

Ανακοινώσεις - εμπαιγμός για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα Υγείας

Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση προτάσσει αντί για την επίταξη τις κερδοφόρες «συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα», οι τραγικές επιπτώσεις των οποίων φάνηκαν και χτες με τον εγκλωβισμό ασθενών στο ΤΕΠ της Νίκαιας, αφού δεν τους δέχονταν οι κλινικάρχες (βλ. σελ. 11), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου ανακοίνωνε χτες «νέες επιμέρους ρυθμίσεις ύστερα από συνεργασία του υπουργείου Υγείας με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών».

Συγκεκριμένα, όπως είπε, οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα «διαθέτουν στο ΕΣΥ» από το 10% έως το 15% των απλών κλινών τους για νοσηλείες Covid. Και ισχυρίστηκε ότι έτσι εξασφαλίζονται άλλες 300-400 κλίνες Covid, λες και πρόκειται για κατόρθωμα, την ώρα που ο κόσμος διασωληνώνεται στους διαδρόμους.

Επίσης, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον μόνο για Covid περιστατικά, ενώ στα απλά περιστατικά θα υπάρξει συνδρομή και από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Ολα τα παραπάνω η κυβέρνηση βαφτίζει «θωράκιση του συστήματος Υγείας», ενώ στην ίδια κατεύθυνση εντάσσει και την «επίταξη» υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών σε Θράκη, Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες ΠΦΥ στις γειτονιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ