Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ
Νέα προκλητική απόφαση αποφυλάκισης χρυσαυγίτη εγκληματία

ΚΚΕ: Κανένας εφησυχασμός. Λαϊκή επαγρύπνηση και οργάνωση του αγώνα για την απομόνωση των φασιστών παντού

Νέα πρόκληση χτες από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, που αποφάσισε ομόφωνα την αποφυλάκιση ενός ακόμα ναζιστή, του πρώην βουλευτή Νίκου Μίχου, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία δυο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί της υπεράσπισής ότι έχει... λανθάνοντα καρκίνο, ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια και ότι έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής του, που είναι 5 χρόνια, και του έχει αναγνωριστεί η «μεταμέλεια». Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Πρασσάς είχε προτείνει στο δικαστήριο την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Μίχου. Οπως είπε, στην πρότασή του το δικαστήριο που καταδίκασε τον Μίχο και τους άλλους χρυσαυγίτες (Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) δεν έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του και δεν το έκανε τυχαία.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν από τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τον Αύγουστο του 2013 στο Πέραμα, οι βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος μπήκαν στη Ζώνη και εξαπέλυσαν απειλές ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν». O Μίχος συμμετείχε επίσης στη δολοφονική επίθεση μηχανοκίνητων ταγμάτων εφόδου στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, στο τάγμα εφόδου στο παζάρι μικροπωλητών της Ιστιαίας στην Εύβοια, και στην επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών στο παλαιό Εφετείο το 2009. Η αποφυλάκιση Μίχου έρχεται μετά την επίσης προκλητική αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Νίκαιας της ΧΑ Γιώργου Πατέλη (εκκρεμεί η κρίση της αναίρεσης της απόφασης από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου) και των Τσακανίκα - Παπαβασιλείου, καθώς και μετά την ευνοϊκή μεταχείριση των Ηλιόπουλου, Χρυσαφίτη και Στράτου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε αγροτικές φυλακές, όπου οι κρατούμενοι εργάζονται μέχρι το μεσημέρι και μειώνεται ο χρόνος κράτησης.

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα η απόφαση

Σε σχόλιό του για την αποφυλάκιση του εγκληματία χρυσαυγίτη Ν. Μίχου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Προκαλεί για άλλη μια φορά το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει τα θύματα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου εγκληματία χρυσαυγίτη Νίκου Μίχου, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων για την αποφυλάκιση άλλων καταδικασμένων χρυσαυγιτών στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Είναι φανερό ότι η δικαστική διαδικασία, όπως εξελίσσεται, οδηγεί ουσιαστικά στο σταδιακό "ξήλωμα" ακόμη και αυτών των επιεικών ποινών που επέβαλε πριν έναν περίπου χρόνο το δικαστήριο στους εγκληματίες χρυσαυγίτες.

Κανένας εφησυχασμός. Λαϊκή επαγρύπνηση και οργάνωση του αγώνα για την απομόνωση των φασιστών παντού και για την ανατροπή του σάπιου συστήματος, που γεννά και τρέφει τα φασιστικά και ναζιστικά εκτρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ