Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αθωράκιστοι οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων «Ο Βύρων», σήμερα στις 10 π.μ., στο υπουργείο Υγείας

Στο μετερίζι της διεκδίκησης μέτρων προστασίας και για τα φροντιστήρια μπαίνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων» καλεί σήμερα Τρίτη σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Υγείας.

Οπως καταγγέλλει ο «Βύρων» για την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των φροντιστηρίων: «Πολλοί πήγαμε στη δουλειά χύμα, χωρίς έλεγχο. Μεγάλα φροντιστήρια που λειτουργούσαν διά ζώσης ζήτησαν να προσκομίσουμε αρνητικό τεστ και κάποια με θράσος απαίτησαν να καλύψουμε οι ίδιοι το κόστος, λες και είναι δική μας ευθύνη. Αλλα στέλνουν κιόλας συναδέλφους και μαθητές στην τάδε ή τη δείνα ιδιωτική κλινική, με την οποία συνεργάζονται, για να σκάσουν εκεί τα χρήματα για το τεστ. Στα κέντρα μελέτης μπαίνουμε σε μια αίθουσα δυο - δυο οι εκπαιδευτικοί μαζί με 10-15 μαθητές. Σε τμήμα μελέτης, ο μαθηματικός αναπλήρωσε τον φιλόλογο, που έχει νοσήσει, και δίδαξε Ιστορία!

Ηδη αξιοποιείται η απαράδεκτη πρόβλεψη για την καραντίνα και ζητείται από τους νοσούντες συναδέλφους να επιστρέψουν στο 5ήμερο πίσω. Αλλοι δεν διστάζουν να βάλουν τους συναδέλφους να διδάξουν διαδικτυακά, ενώ έχουν ήδη παρουσιάσει συμπτώματα, αντί να τους εξασφαλίσουν αναρρωτική άδεια. Με την απαράδεκτη εφαρμογή της κάμερας στην τάξη, την οποία από την πρώτη στιγμή αντιπάλεψαν οι συνάδελφοί μας στο δημόσιο σχολείο, διαλύεται η εκπαιδευτική πληρότητα του μαθήματός μας, αλλοιώνεται η ποιότητά του, η δουλειά μας γίνεται ακόμα πιο εντατική και ένα ακόμη πιο φθηνό προϊόν, το οποίο μπορεί να πωληθεί ως "κονσέρβα", κατά την άποψη του προέδρου της ΟΕΦΕ. Οπου, βέβαια, εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση, το κόστος για ακόμα μια φορά επιβάρυνε τον εκπαιδευτικό, ενώ οι όμιλοι δεν διστάζουν να βάλουν τους εργαζόμενους να κουβαλάνε τα λάπτοπ τους μαζί τους στο φροντιστήριο ελλείψει εξοπλισμού»...

Αντίστοιχες καταγγελίες κάνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Β. Ελλάδας (ΣΕΦΙΕ), αναδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια δεν συμπεριλαμβάνονται καν στη δωρεάν διάθεση self test ούτε υπάρχει ειδική μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς των κέντρων μελέτης, οι οποίοι σπάνια είναι δηλωμένοι ως εκπαιδευτικοί. Οπως αναφέρει ο ΣΕΦΙΕ, «ουσιαστικά, η κυβέρνηση επιτρέπει στους εργοδότες να χειριστούν την έξαρση της πανδημίας με βάση το συμφέρον τους και όχι με βάση την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Και καλεί τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στην πρόεδρο του «Βύρωνα» μετά την απαράδεκτη απόλυσή της (2022-12-22 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για την ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης (2022-12-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα στήριξης στο Λαϊκό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκης (2021-09-08 00:00:00.0)
Νέα συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (2020-05-26 00:00:00.0)
Συντονισμένα διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις (2013-06-19 00:00:00.0)
Ενάντια σε εργοδότες και κυβέρνηση (2012-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ