Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Παρεμβάσεις για την ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης

Με νέα κινητοποίηση, σήμερα στις 3 το μεσημέρι, στη Νέα Ιωνία, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» συνεχίζει να διεκδικεί να παρθεί πίσω η απόλυση της προέδρου του. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο ύψος της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας.

Η κινητοποίηση και άλλοι σταθμοί στη δράση του Συλλόγου αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση που έγινε την Κυριακή με αυξημένη συμμετοχή και σε δυναμικό κλίμα. «Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τη φωνή του εκπαιδευτικού στα φροντιστήρια! Δυναμώνουμε το σωματείο μας, υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας απέναντι στην εργοδοσία. Ξεκινάμε νέα καμπάνια εγγραφών στο σωματείο. Κλιμακώνουμε τη δράση μας», σημειώνει ο «Βύρων».

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Να επαναπροσληφθεί η πρόεδρος του «Βύρωνα» και να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας. Οπως σημειώνεται, η απόλυσή της έγινε επειδή μίλησε στους μαθητές της για την επέτειο του Πολυτεχνείου και «τόλμησε» να υπενθυμίσει στην εργοδοσία ότι η 17η Νοέμβρη είναι αργία για τα φροντιστήρια και «συνιστά συνδικαλιστική δίωξη και μάλιστα για έναν λόγο που έχει να κάνει με την ελευθερία έκφρασης και την αυτονομία του εκπαιδευτικού».

«Είναι πολλά τα περιστατικά που καταγγέλλονται στα πρωτοβάθμια σωματεία, κατά τα οποία οι εργοδότες καταστρατηγούν τις αργίες, δεν δηλώνουν ώρες εργασίας, δεν αποδίδουν Δώρα και επιδόματα στους εργαζόμενους του κλάδου. Πρόσφατα γενικεύεται η μέθοδος των μηνιαίων ή τρίμηνων συμβάσεων, προκειμένου να έχουν οι εργοδότες τη δυνατότητα να ασκούν μεγαλύτερη πίεση στους εργαζόμενους. Να φοβούνται οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και δικαιώματα που απορρέουν από την εκπαιδευτική τους ιδιότητα, όπως η αυτονομία κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού έργου. Οι μηνιαίες ή τρίμηνες συμβάσεις οδηγούν πολλούς εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά, όπου είναι δύσκολο να καλύψουν τις χαμένες ώρες και συνεπώς το χαμένο εισόδημά τους. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι ότι βλάπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, Γ. Δελής, Χρ. Κατσώτης, Λ. Κανέλλη, Διαμ. Μανωλάκου και Θ. Παφίλης, καλώντας την υπουργό να απαντήσει ποιες ενέργειες θα γίνουν για να επιστρέψει στην εργασία η πρόεδρος του Σωματείου, να καταργηθούν οι συμβάσεις που λήγουν πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς και να σταματήσει η υποδηλωμένη εργασία, να εξασφαλιστεί η ελευθερία του λόγου των εκπαιδευτικών και να διασφαλιστεί η απόδοση των Δώρων και των επιδομάτων στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ