Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη και τον θάνατο του μικρού μαθητή

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας και στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη.

Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν, ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος, κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και έκρηξη από αμέλεια.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα.

Η οικογένεια του 11χρονου έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο.

Στο βαρύ κλίμα που επικρατεί και στο αίτημα των γονέων και των φορέων του λαού για ασφαλή σχολεία, το ΔΣ της Περιφερειακής Ενωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), συνεχίζοντας το «μπαλάκι» ευθυνών, επιχειρεί με ανακοίνωσή του να «απαλύνει» τις ευθύνες των δήμων. Μάλιστα, ιδιαίτερα για τον δήμο Σερρών σημειώνει: «Αναγνωρίζουμε τις διαρκείς προσπάθειες του δημάρχου Σερρών σε ένα δύσκολο περιβάλλον να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τις εκπαιδευτικές δομές στο δήμο του και είμαστε στο πλευρό του για τη διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα της τραγικής υπόθεσης».

Απαίτηση για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το έγκλημα που, όπως αναφέρει, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης που ακολούθησαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και της πολιτικής «που πέρασε την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολείων στους δήμους περικόπτοντας τη χρηματοδότησή τους». Επίσης αναδεικνύει «τις ευθύνες των δημοτικών αρχών που παίζουν τον ρόλο Πόντιου Πιλάτου, χωρίς να διεκδικούν από το κράτος όσα έχουν ανάγκη τα σχολεία για τη λειτουργία τους».

«Δεν ανεχόμαστε σήμερα, τον 21ο αιώνα να μην έχουν τα παιδιά μας σύγχρονα, επαρκή, ασφαλή σχολεία. Αποκλειστική υποχρέωση του κράτους είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της υποστήριξης, του ελέγχου της λειτουργίας των σχολείων και όχι η ανάθεση σε χορηγούς ή ιδιώτες (...) Η συνείδηση του κόσμου δεν θα απαλλάξει τους πραγματικά υπεύθυνους, που είναι αυτοί που εφαρμόζουν την πολιτική που λογαριάζει ως "κόστος" τις ανάγκες των παιδιών μας και ως "όφελος" για τους επιχειρηματίες», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ