Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Απεργιακή κινητοποίηση για στήριξη του σχολείου - δουλειά με αξιοπρέπεια

Με απεργία και συλλαλητήρια στις 15 Δεκέμβρη οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικούν δουλειά και μισθό με αξιοπρέπεια και ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για εκείνη τη μέρα 24ωρη απεργία. Τρίωρη στάση εργασίας με δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε η ΔΟΕ.

Στην Αθήνα, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ καλούν σε συλλαλητήριο με συγκέντρωση στις 12 μ. στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών, με αίτημα για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Απεργιακές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν λεφτά για την Παιδεία, για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές, ενάντια στη σημερινή κατάσταση των σχολείων, ένα ζήτημα που προβάλλει επιτακτικά και ήρθε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα μετά τον θάνατο του μικρού μαθητή στην αυλή του σχολείου του στις Σέρρες. Διεκδικούν να μπει τέρμα στη φοροληστεία, άμεσα να καταβληθεί Δώρο Χριστουγέννων, να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς. Να μπει τέρμα στην ομηρία και να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι χωρίς άλλα εμπόδια. Να εξισωθεί το ωράριο των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων σχολείων με αυτό των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνεχίζουν τον αγώνα για κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων της κατηγοριοποίησης των σχολείων. Τα παραπάνω αποτυπώνονται σε καλέσματα ΕΛΜΕ και Συλλόγων για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ