Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απέσπασε δεσμεύσεις μετά από συλλογικές κινητοποιήσεις

Ο αποφασιστικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να δικαιώσει τους εργαζόμενους, όπως αποδεικνύεται από τις κατακτήσεις που είχε η ΕΛΜΕ Πειραιά τις προηγούμενες μέρες σε δυο διαφορετικά μέτωπα:

Η ΕΛΜΕ απόσπασε δέσμευση από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ότι δεν θα προχωρήσουν διώξεις και θα μπουν στο αρχείο οι δυο κλήσεις προς μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να απαλλαγούν από την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι διευθυντές που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή του σωματείου.

Η ΕΛΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, στη συλλογή υπογραφών ενάντια στις διώξεις και τα δεκάδες σωματεία και φορείς που έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης, ενώ ιδιαίτερα χαιρετίζει τους γονείς του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Γυμνασίου Περάματος, τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους με πολύμορφους τρόπους. «Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι το πιο δυνατό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και το δίκιο μας! Με ενότητα και καθημερινό αγώνα κατακτούμε τα δικαιώματά μας», σημειώνει η ΕΛΜΕ. Ταυτόχρονα, καλεί σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 9/12, στις 14.30, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι), όπου εδρεύει και το Πειθαρχικό Συμβούλιο, προκειμένου να επικυρώσει τη δέσμευση για παύση της δίωξης των δύο διευθυντών.

Παράλληλα, μέσα από τις κινητοποιήσεις της η ΕΛΜΕ Πειραιά κατάφερε να συνεχίσει να ισχύει η έκπτωση του 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυτοκινήτων και δικύκλων, της γραμμής Πέραμα - Σαλαμίνα, για τους εκπαιδευτικούς της Σαλαμίνας που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από και προς το νησί καθημερινά. Η νέα κοινοπραξία που ανέλαβε τη γραμμή είχε κόψει την έκπτωση που ίσχυε για τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ, δέχτηκε να την επαναφέρει, καθώς και να εξετάσει τα αιτήματα της ΕΛΜΕ για έκπτωση και στους πεζούς εκπαιδευτικούς και στα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, ώστε να μειωθεί το κόστος των σχολικών εκδρομών - επισκέψεων για τις οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ