Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΕΦΙΕ
Κάλεσμα στήριξης στο Λαϊκό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ), σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις αυξημένες λαϊκές ανάγκες, παίρνει την πρωτοβουλία για τη λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από τις περιοχές Θέρμης, Καλαμαριάς, Τούμπας, Πολίχνης και Συκεών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που σε συνέχεια όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη στήριξη των μαθητών, μετά από δυο χρόνια πανδημίας και τηλεκπαίδευσης, όπου έχουν συσσωρευτεί σοβαρά μορφωτικά κενά στα παιδιά, αλλά αντίθετα, με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας σε μαθήματα, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τις αλλαγές της ύλης στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, μετατρέπει τα σχολεία σε ακόμα πιο σκληρή αρένα ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών. Ενώ η δήθεν αναβάθμιση του σχολείου, με τον νέο νόμο για την Παιδεία, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, με πολλαπλές συνέπειες ειδικά για τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Με φόντο αυτά, το ΣΕΦΙΕ σημειώνει πως στόχος του Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης «δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, παλεύουμε για ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτείται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήριο και μάθημα. Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης έχει στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν μπροστά στις δυσκολίες και στα εμπόδια. Να τους απλώσουμε το χέρι για να σταθούν στα πόδια τους, να αγωνιστούν, να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής τους».

Και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θέλουν να βοηθήσουν, να κάνουν το Λαϊκό Φροντιστήριο και δική τους υπόθεση. Ταυτόχρονα καλεί και τα εργατικά σωματεία της πόλης να στηρίξουν έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο e-mail: sefiesalonica@gmail.com και στη σελίδα facebook: ΣΕΦΙΕ/Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ