Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
«Λύση» η συστέγαση με άλλα 350 παιδιά!

Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Παύλου Μελά πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, που αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης να λειτουργήσει το σχολείο σε απογευματινή βάρδια, φιλοξενούμενο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο 3ο Δημοτικό έχουν ξεκινήσει εργασίες ανέγερσης πρώτου ορόφου και ενεργειακής αναβάθμισης, οι οποίες με βάση τη σύμβαση του έργου θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 6 Δεκέμβρη του 2021. Ωστόσο, οι γονείς αναφέρουν ότι οι εργασίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς και εκφράζουν φόβους ότι το σχολείο δεν θα παραδοθεί ούτε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς διαφωνούν με τη «λύση» που υποδεικνύουν η διοίκηση του δήμου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να στεγαστούν οι 307 μαθητές του 3ου Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό, όπου φοιτούν 350 παιδιά, και να κάνουν μαθήματα το απόγευμα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. Οπως καταγγέλλουν, αυτό, πέρα από το γεγονός ότι ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό, θα δημιουργήσει συνθήκες υγειονομικής βόμβας, καθώς για το πέρασμα από την πρωινή στην απογευματινή βάρδια θα μεσολαβούν μόλις 45 λεπτά, χρόνος που δεν επαρκεί για την αναγκαία απολύμανση των χώρων και τον αερισμό των αιθουσών. Επιπλέον εξαιτίας της κατάστασης θα συρρικνωθεί το Ολοήμερο, από τα 150 παιδιά σε μόλις 30, ενώ δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί και το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης.

Οι γονείς απαιτούν να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να μπορέσουν τα παιδιά να πραγματοποιούν τα μαθήματά τους σε πρωινή βάρδια, αλλά και την επίσπευση των εργασιών προκειμένου να γυρίσουν στο σχολείο τους το συντομότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ